Πλούτωνος 37, 17236, Δάφνη - 213 0366 203

Blog

Φάκελος Ανακαίνιση Σπιτιού Μέρος Δεύτερο

εργασιεσ ανακαινισησ

Tελευταία ενημέρωση 04/08/2020

Εργασίες ανακαίνισης σπιτιού

Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου μας για την ανακαίνιση  σπιτιού , περιγράφουμε ορισμένες απαραίτητες εργασίες ανακαίνισης , ώστε να δείτε τι χρειάζεται το δικό σας σπίτι και να το κάνετε σαν καινούριο.

215

Ολικές ανακαινίσεις σπιτιού

140

Μερικές ανακαινίσεις σπιτιού

355

Χαρούμενοι πελάτες

1) Μόνωση της ταράτσας – επιδιόρθωση υδρορροών

Αν το νερό απειλεί εξωτερικούς χώρους του ακινήτου σας όπως η ταράτσα, τότε πρέπει να γίνει μόνωση για να σταματήσετε την εισβολή της υγρασίας στις οροφές της κατοικίας. Αν δεν αντιμετωπίσετε την υγρασία στην πηγή της, δεν μπορείτε να προχωρήσετε σε καμία εργασία ανακαίνισης στο εσωτερικό του σπιτιού.

Η μόνωση της ταράτσας περιλαμβάνει μια σειρά εργασιών καθαρισμού, επισκευής των ρωγμών και σφράγισης. Ως τελικό υλικό μόνωσης  χρησιμοποιούμε πολυουρεθάνη, με εργοστασιακή εγγύηση 20 ετών. Η μόνωση της ταράτσας εξασφαλίζει όχι μόνο την υγρομόνωση, αλλά και την θερμομόνωση, για να έχετε περισσότερη ζέστη το χειμώνα και περισσότερη δροσιά το καλοκαίρι.

Είτε αποφασίσετε να μονώσετε την ταράτσα του κτιρίου σας είτε όχι, είναι πολύ σημαντικό να εξασφαλίσετε την απομάκρυνση των βρόχινων νερών από αυτήν. Ένα λειτουργικό και καλοσυντηρημένο σύστημα υδρορροών προστατεύει από την υγρασία και την διάβρωση όλο το κτίριο.

Προσέξτε αν οι υδρορροές του σπιτιού σας είναι σπασμένες, ή δεν έχουν τοποθετηθεί στα κατάλληλα σημεία και με τον σωστό τρόπο. Μήπως το νερό λιμνάζει στην ταράτσα και τα μπαλκόνια ή πέφτει πάνω σε κάποιο τμήμα του τοίχου; Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε σε λίγα χρόνια θα έχετε πάλι ανάγκη να κάνετε επισκευές στους τοίχους.

Γι αυτό το λόγο συστήνουμε πρώτα να επιδιορθωθούν οι υδρορροές και μετά να προχωρήσουμε σε εργασίες ανακαίνισης , όπως για παράδειγμα ο εξωτερικός ελαιοχρωματισμός.

2) Εργασίες ανακαίνισης : Επισκευή τοιχοποιίας

Αυτή είναι μία εργασία απαραίτητη για να προστατέψετε και να συντηρήσετε την τοιχοποιία του ακινήτου σας , όχι μόνο εξωτερικά, αλλά και σε χώρους δύσκολους που κρύβουν υγρασία, όπως π.χ. ένα πατάρι. Πριν προχωρήσετε στον ελαιοχρωματισμό των εξωτερικών και των εσωτερικών τοίχων, πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες επισκευές τους.

Η ζημιά στους τοίχους μπορεί να είναι επιφανειακή, δηλαδή στο επίπεδο του σοβά, μπορεί όμως να έχει προχωρήσει βαθύτερα και να έχει φτάσει μέχρι τον σιδερένιο οπλισμό. Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, πριν προχωρήσουμε στην επισκευή των τοίχων και στην αποκατάστασή τους στην αρχική τους μορφή, πρέπει να  εξασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχουν πηγές υγρασίας ή κρυφές διαρροές νερού και αν υπάρχουν να επιδιορθωθούν αμέσως.

3) Υδραυλικά μπάνιου και κουζίνας

Η ανακαίνιση  μπάνιου και  κουζίνας είναι η τρίτη πιο σημαντική εργασία στις εργασίες ανακαίνισης ενός σπιτιού κι αυτό γιατί περιλαμβάνει την επισκευή ή αλλαγή των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης. Τα υδραυλικά δίκτυα ενός σπιτιού είναι η βασικότερη αιτία για την δημιουργία υγρασίας και λεκέδων σε τοίχους και οροφές, την καταστροφή ντουλαπιών και ξύλινων δαπέδων, την εμφάνιση μούχλας που είναι επικίνδυνη και για την υγεία.

Γι αυτό το λόγο, σε κάθε σοβαρή ανακαίνιση σπιτιού, γίνεται πρώτα απ’ όλα έλεγχος των υδραυλικών δικτύων και μετά επισκευή των προβληματικών σημείων ή αν χρειάζεται, αλλαγή όλων των σωληνώσεων ύδρευσης και αποχέτευσης.

Οι σωληνώσεις ύδρευσης και αποχέτευσης υπόκεινται σε μεγάλη φθορά με την πάροδο του χρόνου. Μπορεί να δημιουργηθούν ρωγμές ή και σπάσιμό τους, το οποίο δεν γίνεται άμεσα αντιληπτό, μιας και οι σωλήνες βρίσκονται μέσα στους τοίχους ή κάτω από τα δάπεδα. Αν θέλετε να ανακαινίσετε το μπάνιο ή την κουζίνα σας και να τοποθετήσετε νέα πλακάκια σε τοίχους και δάπεδα, τότε πριν τοποθετηθούν τα καινούρια πλακάκια, γίνεται οπωσδήποτε έλεγχος των υδραυλικών δικτύων.

Αν το μπάνιο ή η κουζίνα σας έχουν ηλικία πάνω από 20 χρόνια, τότε συστήνουμε ανεπιφύλακτα την αλλαγή και των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, για να μην χρειαστεί σε 2-3 χρόνια για παράδειγμα, να ξοδεύετε πάλι χρήματα και να μπείτε σε αναστάτωση, με αποξηλώσεις και επισκευές. Για να το πούμε σε μια πρόταση:

Η αλλαγή των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης είναι κανόνας στις ανακαινίσεις των παλιών σπιτιών.

Καλέστε στο 213-03-66-203

ή στείλτε μας ένα μήνυμα στο Email ή στο Facebook

για να κλείσουμε ΔΩΡΕΑΝ ένα ραντεβού στον χώρο σας και να σας δώσουμε μία προσφορά για τις εργασίες που επιθυμείτε.

4) Ανακαίνιση μπάνιου και κουζίνας

Η ανακαίνιση  μπάνιου μπορεί να αναβαθμίσει όχι μόνο το ακίνητό σας αλλά και την καθημερινότητά σας, είτε προχωρήσετε σε ολική ανακαίνιση μπάνιου, είτε κάνετε κάποιες παρεμβάσεις ανανέωσης, όπως αλλαγή μόνο στα είδη υγιεινής. Το μπάνιο παρότι είναι ένας από τους πιό μικρούς χώρους του σπιτιού, πρέπει απαραιτήτως να είναι άνετος και λειτουργικός, ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες του νοικοκυριού σας.

ανακαίνιση σπιτιού

Μήπως χρειάζεστε μεγαλύτερο μπάνιο ή δημιουργία ακόμα ενός μπάνιου; Μήπως θέλετε αλλαγή στην θέση των ειδών υγιεινής ή αντικατάσταση της μπανιέρας με ντουζιέρα; Μήπως θέλετε αλλαγή του είδους θερμοσίφωνα που χρησιμοποιείτε ή σύνδεση πλυντηρίου ρούχων αν δεν υπάρχει ήδη; Αυτά είναι βασικά ερωτήματα που πρέπει να απαντήσετε, πριν αρχίσετε να διαλέγετε είδη υγιεινής και πλακάκια, γιατί θα καθορίσουν την τοποθέτηση των υδραυλικών δικτύων.

Όσον αφορά τα είδη υγιεινής και τα πλακάκια, στην αγορά θα βρείτε δεκάδες επιλογές, για όλα τα στυλ και όλα τα βαλάντια, για να δώσετε ένα ξεχωριστό ύφος στο νέο σας μπάνιο. Τελευταία πινελιά είναι τα έπιπλα του μπάνιου και τα αξεσουάρ, με επίσης πολλές επιλογές.

Η ανακαίνιση της κουζίνας είναι πιο απλή  από αυτήν του μπάνιου, μιας και το δίκτυο αποχέτευσης περιλαμβάνει μόνο τον νεροχύτη. Αν θέλετε να συνδέσετε πλυντήριο πιάτων τώρα ή μελλοντικά ή και πλυντήριο ρούχων, καλό είναι να προβλεφθεί στον νέο σχεδιασμό της κουζίνας σας, ώστε να τοποθετηθούν οι υδραυλικές και οι ηλεκτρολογικές αναμονές πριν τα πλακάκια και την τοποθέτηση των ντουλαπιών.

Οι επιλογές στους νεροχύτες, στους πάγκους κουζίνας, και στα ντουλάπια είναι επίσης πολλές, ανάλογα με τα χρήματα που διαθέτετε και το προσωπικό σας γούστο για την ανακαίνιση σπιτιού.  Μερικές συμβουλές για την ανακαίνιση μικρής κουζίνας, μπορείτε να δείτε εδώ.

5) Εργασίες δόμησης σε εσωτερικούς χώρους

Αν σκέφτεστε καιρό τώρα ότι θέλετε να  αλλάξετε εντελώς ή μερικά την εσωτερική διαρρύθμιση του σπιτιού σας, τώρα είναι η ευκαιρία. Δεν έχετε παρά να μελετήσετε το χώρο σας και να δείτε τι αλλαγές μπορείτε να κάνετε, για να γίνει πιο λειτουργικό και άνετο. Μήπως χρειάζεστε περισσότερο χώρο; Τότε μπορείτε να γκρεμίσετε έναν τοίχο, π.χ αυτόν μεταξύ της κουζίνας και του καθιστικού. Ναι, ο χώρος σας θα ανοίξει.  Μήπως έχετε πατάρι στο μπάνιο που δεν χρειάζεστε πια; Μπορείτε να το γκρεμίσετε επίσης.

Θέλετε να δημιουργήσετε ένα επιπλέον δωμάτιο, ή να δημιουργήσετε με διαχωριστικό τοίχο έναν ιδιαίτερο χώρο, όπως  ένα μικρό γραφείο; Το χώρισμα μπορεί να γίνει με τούβλα ή με γυψοσανίδες οι οποίες σας δίνουν και έξυπνες επιλογές για δημιουργία ραφιών.

Μπορείτε ακόμη και να κλείσετε με τούβλο ανοίγματα σε πόρτες, να δημιουργήσετε πάσο μεταξύ κουζίνας και καθιστικού, οι επιλογές είναι ατελείωτες. Η απόφαση για ανακαίνιση του παλιού σπιτιού σας είναι μια τεράστια ευκαιρία να προσαρμόσετε το σπίτι που αγοράσατε ή πήρατε από τους γονείς σας ακριβώς στις σημερινές σας ανάγκες.

6) Ελαιοχρωματισμοί εσωτερικών τοίχων

Ακόμη και αν ο χώρος σας δεν χρειάζεται πολλές αλλαγές (γκρεμίσματα τοίχων κλπ ) είναι απαραίτητο να συντηρείτε το ακίνητό σας. Κι αυτό το εξασφαλίζετε με το βάψιμο των τοίχων, ώστε να διατηρείται σε καλή κατάσταση η τοιχοποιία.

Το βάψιμο των τοίχων είναι ο πιο εύκολος τρόπος να ανανεώσετε και να φρεσκάρετε τον χώρο σας, αν δεν διαθέτετε πολλά χρήματα.

Πριν προχωρήσουμε σε ελαιοχρωματισμό ενός τοίχου ελέγχουμε πάντα για ίχνη υγρασίας. Το βάψιμο είναι άλλωστε και η αφορμή για έναν προληπτικό έλεγχο για να τσεκάρουμε ότι δεν υπάρχουν κρυμμένες ζημιές πίσω από τοίχους, που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στο μέλλον.

Ο ελαιοχρωματισμός των εσωτερικών τοίχων περιλαμβάνει ως βασικές εργασίες τις: ξύσιμο και τρίψιμο του παλιού χρώματος, στοκάρισμα και τρίψιμο, εφαρμογή ασταριού νερού και εφαρμογή οικολογικού πλαστικού χρώματος. Ανάλογα με την κατάσταση των τοίχων μπορεί να γίνουν και άλλες εργασίες όπως το σπατουλάρισμα των επιφανειών ή να χρησιμοποιηθεί αντιμουχλικό αστάρι ή αστάρι μετάλλου.

εργασίες ανακαίνισης σπιτιού

7) Δάπεδα

‘Ενα σημαντικό κομμάτι στις εργασίες ανακαίνισης ενός σπιτιού είναι τα δάπεδα. Ελέγξτε τα δάπεδά σας. Μήπως είναι παλαιά ή φθαρμένα, με μωσαϊκό που έχει εμφανίσει τρύπες και ρωγμές; Μπορείτε να επιδιορθώσετε και να γυαλίσετε το μωσαϊκό ή να αλλάξετε τα φθαρμένα δάπεδα τοποθετώντας πλακίδια από πάνω τους (τα ίδια πλακίδια μπορούν να τοποθετηθούν και στο δάπεδο των ντουλαπών του υπνοδωματίου για την ομοιομορφία του χώρου).

Αν έχετε δάπεδα από μάρμαρα που έχουν χάσει την λάμψη τους ή έχουν διαβρωθεί, μπορείτε επίσης να τα επιδιορθώσετε (τρίψιμο, γυάλισμα ή κρυσταλλοποίηση).

Αν το πάτωμα του ακινήτου σας είναι ξύλινο, τότε μπορείτε να το ανανεώσετε (γίνεται τρίψιμο, πέρασμα με συντηρητικό ξύλου και μετά με βερνίκι ξύλου). Αν τα ξύλινα δάπεδα έχουν φουσκώσει σε κάποια σημεία, τότε αυτό σημαίνει ότι από κάτω υπάρχει διαρροή από κάποιον σωλήνα και πρέπει να επισκευαστεί.

εργασίες ανακαίνισης σπιτιού

8) Ηλεκτρολογικές εργασίες

Σε μία ανακαίνιση εσωτερικού χώρου και ιδιαίτερα όταν πρόκειται να αλλάξετε τη διαρρύθμισή του, πρέπει να υπολογίσετε και τα σημεία που θα πρέπει να τοποθετηθούν οι διακόπτες και οι πρίζες του ηλεκτρικού. Μήπως θέλετε αλλαγή θέσης σε πρίζες ή διακόπτες ή δημιουργία νέων πριζών σε κάποια σημεία; Μήπως θέλετε να τοποθετήσετε κλιματιστικά; Μήπως θέλετε παροχές ίντερνετ και τηλεοπτικού σήματος;

Ο νέος σχεδιασμός του μπάνιου και της κουζίνας μπορεί να περιλαμβάνει νέες πρίζες, φωτισμό σε έπιπλα ή ντουλάπια κ.ά. Γι΄ αυτό απαιτείται καλή μελέτη των αναγκών σας και του χώρου σας, πριν γίνει η ηλεκτρολογική εγκατάσταση, ώστε να μην ανακαλύψετε για παράδειγμα εκ των υστέρων, ότι οι διακόπτες έχουν τοποθετηθεί σε άβολα ή λάθος σημεία.

Αν το σπίτι σας είναι πολύ παλιό και έχει ακόμα ηλεκτρικό πίνακα παλαιού τύπου, τότε γίνεται αλλαγή όλου του ηλεκτρολογικού δικτύου, δηλαδή αφαιρούνται όλα τα παλιά καλώδια και τοποθετείται νέος ηλεκτρικός πίνακας με τις κατάλληλες ασφάλειες, ρελέ διαφυγής και νέα καλώδια.

 

Καλέστε στο 213-03-66-203

ή στείλτε μας ένα μήνυμα στο Email ή στο Facebook

για να κλείσουμε ΔΩΡΕΑΝ ένα ραντεβού στον χώρο σας και να σας δώσουμε μία προσφορά για τις εργασίες που επιθυμείτε.

 

9) Μπαλκονόπορτες και παράθυρα αλουμινίου/Εξωτερική πόρτα ασφαλείας

Θωρακίστε το σπίτι σας!

Μία λύση για να έχετε λιγότερες θερμικές απώλειες και οικονομία στη θέρμανση το χειμώνα είναι η τοποθέτηση θερμομονωτικών κουφωμάτων αλουμινίου. Τα σύγχρονα κουφώματα έχουν διπλά τζάμια (άρα προσφέρουν και ηχομόνωση), εφαρμόζουν στεγανά στις κάσες τους και αν θέλετε προσθέτετε σίτες και μηχανισμό ανάκλισης.

Με το πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον μπορείτε να πάρετε επιδότηση από 25%-70% για να αντικαταστήσετε τα παλιά παράθυρα και μπαλκονόπορτες με θερμομονωτικά. Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ.

Τέλος κρατείστε τους ανεπιθύμητους εισβολείς μακριά από το χώρο σας, με την τοποθέτηση εξωτερικής πόρτας ασφαλείας.

10) Εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης φυσικού αερίου

Το κεντρικό δίκτυο του φυσικού αερίου επεκτείνεται σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής και όλο και περισσότερα ακίνητα αποδεσμεύονται από το πετρέλαιο και συνδέονται με το δίκτυο φυσικού αερίου, μετατρέποντας τον καυστήρα πετρελαίου που έχουν σε αντίστοιχο φυσικού αερίου.

Τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου είναι πολλά σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης. Η εγκατάσταση φυσικού αερίου δεν εξασφαλίζει μόνο μια πιο οικονομική θέρμανση από το πετρέλαιο, αλλά γλυτώνετε και πολλά χρήματα από τα έξοδα για ζεστό νερό χρήσης και μαγείρεμα (με την κατάλληλη κουζίνα φυσικού αερίου).

Αν έχετε διαμέρισμα σε πολυκατοικία και θέλετε την δική σας αυτόνομη θέρμανση με καύση φυσικού αερίου, μπορεί να εγκατασταθεί ένας μικρός ατομικός λέβητας με καυστήρα, στο μπαλκόνι (ή ακόμα και σε εσωτερικό χώρο), με απόλυτη ασφάλεια.

Η αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης από καύση πετρελαίου σε καύση φυσικού αερίου, μπορεί να χρηματοδοτηθεί επίσης από το πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον. 

Για ειδικές κατηγορίες δικαιούχων υπάρχει και το πρόγραμμα επιδότησης ΕΣΠΑ για εγκατάσταση φυσικού αερίου. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

11) Ζεστό νερό από τον ήλιο δωρεάν

Οι εργασίες ανακαίνισης που θα γίνουν στα υδραυλικά του σπιτιού θα μπορούσαν να συμπεριλάβουν και την αναβάθμιση του συστήματος ζεστού νερού. Η παροχή ζεστού νερού είναι μία στοιχειώδης λειτουργία σε ένα σπίτι. Η πιό συμφέρουσα επιλογή είναι η τοποθέτηση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα και οικολογική λύση για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς έχουμε σχεδόν αδιάκοπα και δωρεάν ζεστό νερό, χωρίς την χρήση καυσίμου. Η τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα είναι μία από τις εργασίες που επιδοτούνται από το πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον.

12) Εργασίες ανακαίνισης : Επισκευή υδρορροών και υγρομόνωση – θερμομόνωση

Μία ακόμη επιλογή για να συντηρήσετε τους εξωτερικούς τοίχους και να εξασφαλίσετε ότι το σπίτι σας δεν θα παγώνει το χειμώνα και δεν θα… βράζει το καλοκαίρι, είναι και η θερμομόνωση των εξωτερικών τοίχων (θερμοπρόσοψη). Μετά από μια προετοιμασία της εξωτερικής τοιχοποιίας, με τοποθέτηση διαφόρων υλικών και συνδέσμων στερέωσης, τοποθετούμε ειδικές θερμομονωτικές πλάκες οι οποίες μετά καλύπτονται με σοβά.

εργασιεσ μονωσησ

Οι εργασίες μόνωσης δεν είναι απλά μια πανοπλία που προστατεύει το σπίτι σας από τις εξωτερικές συνθήκες. Η μόνωση εξασφαλίζει και σταθερή θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού, στα κρύα του χειμώνα και στις ζέστες του καλοκαιριού, με σημαντική μείωση των εξόδων για θέρμανση και ψύξη.

Επίσης εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι οι εργασίες θερμομόνωσης επιδοτούνται από το πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον.

Καλέστε στο 213-03-66-203

ή στείλτε μας ένα μήνυμα στο Email ή στο Facebook

για να κλείσουμε ΔΩΡΕΑΝ ένα ραντεβού στον χώρο σας και να σας δώσουμε μία προσφορά για τις εργασίες που επιθυμείτε.

Ο Μάστορας συνεργάζεται για τις υδραυλικές εργασίες με την ομάδα του Υδραυλικού

Διαβάστε σχετικά: