Πλούτωνος 37, 17236, Δάφνη - 213 0366 203

Blog

4 ιδανικά φυτά εσωτερικού χώρου – Αλλάξτε τον αέρα του σπιτιού σας!

Tελευταία ενημέρωση 28/07/2020

Καθαρισμός του αέρα με 4 φυτά εσωτερικού χώρου

Τα φυτά εσωτερικού χώρου βάζουν την τελευταία διακοσμητική πινελιά στην ανακαίνιση του σπιτιού ή του γραφείου. Δίνουν μία φυσική νότα φρεσκάδας και ομορφιάς. Κάποια από αυτά, όμως, έχουν τις “μαγικές” ικανότητες να αλλάξουν τον αέρα του χώρου μας!

Λίγοι γνωρίζουν ότι συγκεκριμένα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν τη δυνατότητα να καθαρίζουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού από τις τοξίνες και τους ρύπους, συμβάλλοντας θετικά στην υγεία μας.

Όπως έδειξαν εκτεταμένες έρευνες της NASA, ορισμένα φυτά εσωτερικού χώρου λειτουργούν ως ισχυρά φυσικά φίλτρα για τον καθαρισμό του αέρα, καθώς μπορούν από μόνα τους να απομακρύνουν μικρές συγκεντρώσεις χημικών, όπως το μονοξείδιο του άνθρακα και τη φορμαλδεΰδη.

Από τον μακρύ κατάλογο της NASA, επιλέξαμε τέσσερα κορυφαία φυτά για εσάς, που όχι μόνο θέλετε να ανακαινίσετε το χώρο σας αλλά και να ανανεώσετε με φυσικό τρόπο την ατμόσφαιρά του. Σύμφωνα με τους ερευνητές της NASA αρκεί ένα φυτό ανά 9 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας.

1. Αλόη (Aloe Vera)

αλοη βερα

Την αποκαλούν «φυτό της αθανασίας» και τη θεωρούν ελιξίριο μακροζωίας.

Είναι από τα φυτά που χρησιμοποιήθηκαν και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς, όχι μόνο από διαφορετικούς πολιτισμούς, αλλά και σε διαφορετικές εποχές.

Η αλόη είναι ένα πραγματικό καθαριστικό για τον αέρα, γιατί απορροφά το διοξείδιο του άνθρακα και το μονοξείδιο του άνθρακα.

2. Σανσιβέρια (Sanseveria Trifasciata « Laurentii »)

σανσιβερια

Η σανσιβέρια, είναι γνωστή και ως «γλώσσα της πεθεράς», χωρίς να είναι τόσο απειλητική όσο ακούγεται. Φιλτράρει τοξικές ουσίες που απελευθερώνονται στον αέρα από κοινά αντικείμενα, όπως το μελάνι, ο αφρός ή οι πλαστικές σακούλες που χρησιμοποιούμε στο σπίτι.

Είναι ίσως το πιο ανθεκτικό φυτό εσωτερικού χώρου. Δεν χρειάζεται πολύ πότισμα και αντέχει χωρίς νερό για πολλές μέρες.

3. Σπαθίφυλλο (Spathiphyllum « Maum Loa »)

σπαθιφυλλο

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυτά, χάρη στα όμορφα άνθη του που θυμίζουν κρίνο. Το σπαθίφυλλο, που μεγαλώνει κυρίως σε πλάτος και όχι σε ύψος, είναι ένα πρώτης τάξεως καθαριστικό της ατμόσφαιρας του σπιτιού, καθώς απορροφά τις τοξίνες από τον αέρα. Η NASA αναφέρει στην έρευνά της ότι χρειάζονται 15-18 τέτοια φυτά σε έναν χώρο 500 τ.μ. για να καθαρίσει πλήρως.

Σε χώρο 80 τ.μ. θα χρειαστείτε 3-4 από αυτά τα «μαγικά» φυτά.

4. Χλωρόφυτο ή «αράχνη» (Chlorophytum Comosum)

χλωροφυτο

Πανέμορφο φυτό που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και πολύ φως, ενώ πολλαπλασιάζεται γρήγορα. Λειτουργεί σαν καθαριστικό σφουγγάρι και απορροφά τις τοξίνες του αέρα, όπως το μονοξείδιο του άνθρακα.

Μία μόνο γλάστρα έχει την ικανότητα να καθαρίζει τον αέρα σε έναν χώρο 200 τ.μ.

Διαβάστε σχετικά: