Πλούτωνος 37, 17236, Δάφνη - 213 0366 203

Blog

Φάκελος Ανακαίνιση Σπιτιού Μέρος Πρώτο

ανακαίνιση σπιτιού ο μαστορασ

Tελευταία ενημέρωση 04/08/2020

Ανακαίνιση σπιτιού: μήπως έφτασε η στιγμή να το αποφασίσετε;

Η ανακαίνιση ενός ακινήτου είναι σίγουρα ένας από τους πιο οικονομικούς και εγγυημένους τρόπους για να γίνει το σπίτι σας ξανά σαν καινούριο, είτε ζείτε σε αυτό, είτε το ενοικιάζετε, είτε πρόκειται για επαγγελματικό χώρο. Μια ανακαίνιση σπιτιού έχει σαφώς πολύ μικρότερο κόστος, όσο παλαιό και αν είναι το ακίνητό σας και σίγουρα συμφέρει από το να μπείτε στη διαδικασία να αγοράσετε καινούριο, αν λάβουμε υπόψη και τις δύσκολες συγκυρίες λόγω της πολυετούς οικονομικής κρίσης.

Πέρα από τους οικονομικούς λόγους, θα πρέπει ακόμη να πούμε ότι ανακαινίζοντας το ακίνητό μας ταυτόχρονα το συντηρούμε, το κάνουμε λειτουργικό και το θωρακίζουμε από τη φθορά που φέρνει ο χρόνος. Γι΄ αυτό και η ανακαίνιση σπιτιού αποτελεί και επένδυση για το ακίνητο. Και αυτό δεν αφορά μόνο όσους σκοπεύουν να ανακαινίσουν το σπίτι τους για να το ενοικιάσουν. Γιατί; Επειδή ο χώρος που ζούμε καθημερινά και εργαζόμαστε, δηλαδή το σπίτι μας και ο χώρος δουλειάς μας, πρέπει να είναι φροντισμένος, καθαρός και λειτουργικός.

215

Ολικές ανακαινίσεις σπιτιού

140

Μερικές ανακαινίσεις σπιτιού

355

Χαρούμενοι πελάτες

Ανακαίνιση σπιτιού και κόστος

Βέβαια, το πρώτο που σκέφτονται όλοι είναι “Πόσο θα κοστίσει;”; Κι αυτό είναι η λάθος ερώτηση που μάς οδηγεί σε λάθος κατεύθυνση και λάθος επιλογές.

Σε μία ανακαίνιση ακινήτου, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να αναρωτηθούμε είναι “Ποιές ανάγκες μας καλύπτει η ανακαίνιση”; Ασφαλώς και ο οικονομικός παράγοντας είναι αυτός που καθορίζει τα πάντα, όμως η αλήθεια είναι ότι οι ίδιες οι ανάγκες μας είναι αυτές που καθορίζουν το κόστος.

Πάντως οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψει κανείς… τα μαλλιά της κεφαλής του για να κάνει μία ανακαίνιση στο σπίτι του. Υπάρχουν πάρα πολλές τεχνικές λύσεις και οικονομικές ιδέες που μπορούν εύκολα να αλλάξουν το χώρο σας και να τον κάνουν πάλι καινούριο. Επίσης μία ανακαίνιση σπιτιού -δεν έχει σημασία αν είναι μικρή ή μεγάλη- αποτελεί πάντα μία εξαιρετικά καλή ευκαιρία για να εκφράσουμε το προσωπικό μας γούστο στο χώρο μας και να τον φτιάξουμε όπως τον ονειρευόμαστε χρόνια τώρα.

Παρακάτω αναλύουμε τα γιατί και τα πώς της ανακαίνισης ενός ακινήτου και δίνουμε απλές και σημαντικές πρακτικές συμβουλές προς όσους σχεδιάζουν να αλλάξουν σπίτι, χωρίς να μετακομίσουν.

Καλέστε στο 213-03-66-203

ή στείλτε μας ένα μήνυμα στο Email ή στο Facebook

για να κλείσουμε ΔΩΡΕΑΝ ένα ραντεβού στον χώρο σας και να σας δώσουμε μία προσφορά για τις εργασίες που επιθυμείτε.

 

Στην ανακαίνιση σημασία έχουν οι ανάγκες μας

Η ανακαίνιση σπιτιού έχει έναν πολύ βασικό κανόνα και αυτός είναι οι ανάγκες μας. Πώς θέλουμε να είναι ο χώρος μας στον οποίο ζούμε καθημερινά; Τι χρειάζεται για να γίνει πιο άνετος και λειτουργικός; Πολλά παλαιά διαμερίσματα έχουν διαρρύθμιση που ίσως να μην ταιριάζει στις ανάγκες του σήμερα. Μήπως χρειάζεστε γκρέμισμα κάποιου τοίχου για να ανοίξει ο χώρος ή κάποιο χώρισμα με γυψοσανίδα για να δημιουργήσετε νέο δωμάτιο;

Εξετάστε αν οι ανάγκες σας απαιτούν επείγουσες αλλαγές γιατί υπάρχουν φθορές ή αρκούν μόνο ορισμένες επεμβάσεις, όπως το γκρέμισμα ενός τοίχου, η αλλαγή του δαπέδου, το βάψιμο των τοίχων, η προσθήκη ντουλαπιών ή η αλλαγή στα είδη υγιεινής και στα πλακάκια του μπάνιου σας.

 

Βάλτε προτεραιότητες στις εργασίες ανακαίνισης

Επιδιορθώστε τις  βλάβες στα υδραυλικά

Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να ρίξουμε μία ματιά στο σπίτι μας. Εστιάστε στα σημεία που πρέπει να ανακαινιστούν άμεσα για να συντηρηθούν και ελέγξτε για βλάβες.

ανακαίνιση απιτιού

Αν, για παράδειγμα, οι τοίχοι χρειάζονται βάψιμο, αλλά το ακίνητό σας δεν έχει μόνωση και βλέπετε στους τοίχους και ίχνη από υγρασία, τότε σίγουρα πριν προχωρήσετε στο βάψιμό τους θα πρέπει να προηγηθεί ένας αποτελεσματικός υδραυλικός έλεγχος.  Έτσι θα εντοπιστεί πού είναι η πηγή της υγρασίας, σε ποιά σημεία έχει ποτίσει τους τοίχους και αν τυχόν υπάρχουν και άλλες βλάβες.

Η επισκευή διαφόρων διαρροών ή άλλων ζημιών στα υδραυλικά είναι απαραίτητη, γιατί προφυλάσσει το σπίτι από την εξάπλωση της υγρασίας που μπορεί στη συνέχεια να δημιουργήσει άλλες σοβαρότερες ζημιές που κοστίζουν αρκετά για να επισκευαστούν. Ταυτόχρονα με τέτοιες εργασίας ελέγχουμε αν λειτουργούν σωστά και τα δίκτυα υδρευσης και αποχέτευσης. Πρόκειται επίσης για έναν πολύ σημαντικό έλεγχο σε μια ανακαίνιση σπιτιού , για να αποφύγουμε μερεμέτια… κατόπιν εορτής.

Επίσης, οι ίδιοι υδραυλικοί έλεγχοι γίνονται και σε περίπτωση που θέλουμε να ανακαινίσουμε τους πιό λειτουργικούς χώρους του σπιτιού μας, δηλαδή τους χώρους που χρησιμοποιούμε περισσότερο, όπως η κουζίνα και το μπάνιο. Αν θέλουμε να κάνουμε ανακαίνιση σε μπάνιο ή κουζίνα που τα υδραυλικά δίκτυα έχουν ηλικία πάνω από 20 χρόνια, τότε καλό είναι να αλλάξουμε και τις σωληνώσεις ύδρευσης και αποχέτευσης για να είμαστε ήσυχοι πως δεν θα χρειαστεί σύντομα να γκρεμίσουμε για να διορθώσουμε βλάβες που θα εμφανιστούν.

Μονώστε ταράτσα, τοίχους και κουφώματα

Αν η αιτία όλων των προβλημάτων φθοράς στην τοιχοποιία του σπιτιού σας είναι η υγρασία από τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες, τότε το μόνο όπλο σας για να απαλλαγείτε είναι η μόνωση.

ανακαίνιση σπιτιού

Μονώνοντας την ταράτσα ή/και τους εξωτερικούς τοίχους και αντικαθιστώντας μπαλκονόπορτες και παράθυρα με καινούρια που προφέρουν καλή μόνωση είναι η καλύτερη λύση.  Με αυτόν τον τρόπο έχουμε θωράκιση του σπιτιού μας από την υγρασία, το κρύο και την αφόρητη ζέστη και οικονομία στα έξοδα θέρμανσης και ψύξης.

Καλέστε στο 213-03-66-203

ή στείλτε μας ένα μήνυμα στο Email ή στο Facebook

για να κλείσουμε ΔΩΡΕΑΝ ένα ραντεβού στον χώρο σας και να σας δώσουμε μία προσφορά για τις εργασίες που επιθυμείτε.

Χρώματα και Βαψίματα

Το τελικό στάδιο σε μια ανακαίνιση σπιτιού είναι το βάψιμο των τοίχων. Ένας φρεσκοβαμμένος τοίχος κάνει τον χώρο να δείχνει καθαρός, πιο καινούριος και μας φτιάχνει την ατμόσφαιρα και την διάθεση.

ανακαίνιση σπιτιού

 

Έξυπνες λύσεις για την διαμόρφωση του χώρου

Το ερώτημα που βασανίζει αρκετούς είναι πώς θα εξοικονομήσουμε περισσότερο χώρο στο σπίτι μας. Εδώ μπορούμε να βρούμε διάφορες έξυπνες λύσεις με διαχωριστικά από γυψοσανίδες που μπορούν να χωρίσουν έναν μεγάλο χώρο, δημιουργώντας ταυτόχρονα χώρους αποθήκευσης.

Σε κάθε ακίνητο υπάρχουν χώροι και γωνίες που μπορούν να αξιοποιηθούν, όσο μικροί κι αν είναι. Μπορούν να γίνουν χρήσιμοι χώροι αποθήκευσης για να τοποθετηθούν ράφια, ντουλάπια κ.α. Με γυψοσανίδα μπορούμε να κάνουμε πολύ εύκολα διάφορες κατασκευές στα μέτρα μας, με πολύ χαμηλό οικονομικό κόστος.

Σημειώστε ότι η γυψοσανίδα κατασκευάζεται σήμερα από δομικά υλικά προηγμένης τεχνολογίας κι έχει πλέον ηχομονωτικές και θερμομονωτικές ιδιότητες, παρέχει προστασία από πυρκαγιά και δεν χρειάζεται σοβατίσματα γιατί βάφεται αμέσως.

Στο επόμενο άρθρο μας, δείτε αναλυτικά ποιες εργασίες περιλαμβάνει μία ανακαίνιση σπιτιού και επιλέξτε τις εργασίες που χρειάζεται το δικό σας σπίτι για να το κάνετε σαν καινούριο!

Καλέστε στο 213-03-66-203

ή στείλτε μας ένα μήνυμα στο Email ή στο Facebook

για να κλείσουμε ΔΩΡΕΑΝ ένα ραντεβού στον χώρο σας και να σας δώσουμε μία προσφορά για τις εργασίες που επιθυμείτε.

Ο Μάστορας συνεργάζεται για τις υδραυλικές εργασίες με την ομάδα του Υδραυλικού

Διαβάστε σχετικά: