Πλούτωνος 37, 17236, Δάφνη - 213 0366 203

Blog

4 Tips για να σχεδιάσετε την ανακαίνιση του μπάνιου σας

σχεδιασμός μπάνιου

Tελευταία ενημέρωση 28/07/2020

Καλός σχεδιασμός: το κλειδί για μια πετυχημένη ανακαίνιση μπάνιου

Το μπάνιο μπορεί να είναι ένας πολύ μικρός χώρος στο σπίτι και για να γίνει λειτουργικός και άνετος απαιτείται από την αρχή καλός σχεδιασμός για την κατασκευή ή την ανακαίνισή του. Αν αποφασίσατε λοιπόν να κάνετε αλλαγές ή να αντικαταστήσετε ορισμένα από τα παλαιά είδη υγιεινής ή ακόμη και τα πλακάκια και δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, τότε τα όσα ακολουθούν σάς ενδιαφέρουν.

Πριν προχωρήσετε στην πράξη και ανοίξετε δουλειές, βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει υπόψη σας ορισμένα βασικά ζητήματα, που καθορίζουν τόσο τη διαμόρφωση του χώρου όσο και το τελικό αποτέλεσμα στο μπάνιο.

Τα σημεία -κλειδιά που καθορίζουν τον σχεδιασμό για την ανακαίνιση σε αυτό το στάδιο είναι  τέσσερα (4) :

Η διάταξη (σημεία τοποθέτησης ειδών υγιεινής κ.α), ο φωτισμός του μπάνιου, η λειτουργικότητά του και, τέλος, τα αισθητικά στοιχεία (διακόσμηση, καθρέφτες κ.α) του χώρου. Παρακάτω ακολουθεί ένας χρηστικός οδηγός που θα σάς κατευθύνει να σχεδιάσετε το νέο σας μπάνιο, ώστε να έχετε έναν όμορφο χώρο που να είναι τόσο ελκυστικός, όσο είναι χρήσιμος.

 

σχεδιασμός ανακαίνισης μπάνιου

 

 1. Διάταξη χώρου

Ο ευκολότερος και πιο οικονομικός τρόπος είναι να διατηρήσετε την υπάρχουσα διάταξη σε υδραυλικές σωληνώσεις, παροχές νερού και είδη υγιεινής, και επιλεκτικά να αντικαταστήσετε μόνο κάποια ορισμένα είδη υγιεινής, όπως το νιπτήρα ή τη λεκάνη, με καινούρια πιo σύγχρονα μοντέλα. Επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε μια χτιστή ντουζιέρα με μια κομψή καμπίνα ντουζιέρας.

Εάν θέλετε να αλλάξετε ριζικά το μπάνιο σας, θα πρέπει να εξετάσετε πώς θα είναι ο χώρος γεμάτος, πριν προχωρήσετε σε αλλαγές. Μετρήστε σωστά τις διαστάσεις των νέων ειδών υγιεινής, των επίπλων μπάνιου, του πλυντηρίου ρούχων και καταλήξτε στην θέση που θα τοποθετηθούν, πριν γίνει ο νέος σχεδιασμός των υδραυλικών. Η εγκατάσταση νέων υδραυλικών σωληνώσεων είναι πολύπλοκη τεχνική διαδικασία και απαιτεί επαγγελματική δουλειά και μελέτη. Επίσης ανεβάζει το κόστος στην ανακαίνιση μπάνιου, γι αυτό το λόγο οι αλλαγές που θα κάνετε δεν πρέπει να έχουν λάθη.

 

 2. Φωτισμός στο μπάνιο

Σε ένα μικρό χώρο, ο οποίος πρέπει να είναι καθημερινά λειτουργικός, καθαρός και άνετος όπως το μπάνιο, ο φωτισμός παίζει μεγάλο ρόλο. Σκεφτείτε πώς θα χρησιμοποιήσετε κάθε γωνιά μέσα στο μπάνιο και βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει στα σωστά σημεία τα φωτιστικά. Συνήθως φωτίζουμε τον καθρέφτη, γιατί σε εκείνο το σημείο θέλουμε όλοι να έχουμε πολύ καλό φωτισμό- ιδιαίτερα οι γυναίκες για το μακιγιάζ τους.

 

bathroom lighting

Μπορείτε όμως να δώσετε ένα πιο προσωπικό ύφος και να φωτίσετε το μπάνιο σας και με κρυφό φωτισμό. Υπάρχουν πολλές τεχνικές με γυψοσανίδες που μπορούν να δώσουν με γούστο έναν ιδιαίτερο φωτισμό, όπως για παράδειγμα στο σημείο όπου βρίσκεται η μπανιέρα.

beige bathroom decor

 

3. Λειτουργικότητα

Το μπάνιο είναι ένας πολύ προσωπικός χώρος και πρέπει να είναι λειτουργικός. Ο σχεδιασμός της ανακαίνισής του του πρέπει να λάβει υπόψη τις δικές σας συνήθειες και προτιμήσεις. Αυτές είναι που θα σάς καθοδηγήσουν. Για παράδειγμα, τι να την κάνετε την μπανιέρα στο μπάνιο σας όταν δεν την χρησιμοποιείτε; Μπορείτε να την αντικαταστήσετε με ένα κομψό γυάλινο ντους.

Από την άλλη πλευρά, αν παλεύετε με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας πάνω από τον νιπτήρα, μήπως ήρθε η ώρα να προσθέσετε κι έναν δεύτερο νιπτήρα αν υπάρχει ο χώρος;

double bathroom sink

Ο σχεδιασμός και η ανακαίνιση του μπάνιου σας  απαιτούν να φτιάξετε ένα χώρο άνετο και λειτουργικό για εσάς. Σχεδιάστε με γνώμονα τις συνήθειες σας, τις ανάγκες σας και το γούστο σας.

 

4. Αισθητική

Τα αισθητικά στοιχεία στο αναδιαμορφωμένο μπάνιο σας έρχονται να συμπληρώσουν τη σύνθεση στην ανακαίνιση του χώρου. Εδώ καθορίζετε εσείς τη διακόσμηση, σύμφωνα με το προσωπικό σας γούστο.

σχεδιασμός για ντουζιέρα μπάνιου

Τα πλακάκια είναι ζήτημα προσωπικού γούστου και προδιαγραφών ποιότητας, ιδιαίτερα για το δάπεδο. Στο σχεδιασμό για μία ανακαίνιση στο μπάνιο, μπορείτε να εξετάσετε άπειρους συνδυασμούς που θα δένουν σε ένα αρμονικό αποτέλεσμα, τόσο σε πλακάκια τοίχου και δαπέδου, όσο και σε μπαταρίες, κρεμάστρες για τις πετσέτες και καθρέφτες.

 

σχεδιασμός ανακαίνισης μπάνιου

 

Συνδυάστε τα χρώματα έτσι ώστε να έχετε μια συνεκτική εμφάνιση, είτε πρόκειται για ένα ρουστίκ μπάνιο στο εξοχικό σας, είτε ένα για κομψό και μοντέρνο μπάνιο σε διαμέρισμα στην πόλη.

 

σχεδιασμός μικρού μπάνιου

Αν σχεδιάζετε να κάνετε ανακαίνιση στο μπάνιο σας, να αλλάξετε τα πλακάκια, να τοποθετήσετε νέα είδη υγιεινής ή να αλλάξετε παροχές σε σωληνώσεις αποχέτευσης-ύδρευσης μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τεχνικό συνεργείο Omastoras για να σάς βοηθήσουμε να οργανώσετε το σχεδιασμό, να σάς δώσουμε δωρεάν συμβουλές και προσφορά σε οικονομικές τιμές.

 

Καλέστε στο 213-03-66-203

ή στείλτε μας ένα μήνυμα στο Email ή στο Facebook

για να κλείσουμε ΔΩΡΕΑΝ ένα ραντεβού στον χώρο σας και να σας δώσουμε μία προσφορά για τις εργασίες που επιθυμείτε.

Ο Μάστορας συνεργάζεται για τις υδραυλικές εργασίες με την ομάδα του Θες Υδραυλικό

Διαβάστε σχετικά: