Πλούτωνος 37, 17236, Δάφνη - 213 0366 203

Blog

12 έξυπνες λύσεις για την ανακαίνιση μικρής κουζίνας

Tελευταία ενημέρωση 03/08/2020

Μικρή κουζίνα : συμβουλές ανακαίνισης

Πολλοί είναι εκείνοι που αγοράζουν παλιά διαμερίσματα ή αποφασίζουν να ανακαινίσουν τα διαμερίσματα που τους έδωσαν οι γονείς τους , τα οποία σχεδιάστηκαν σε μια πολύ διαφορετική εποχή, όπου οι ανάγκες και ο τρόπος ζωής των ανθρώπων δεν έμοιαζαν με τον σημερινό. Οι κουζίνες στα περισσότερα από αυτά τα σπίτια είναι μικρές, γιατί όταν σχεδιάζονταν τότε τα διαμερίσματα, οι άνθρωποι δεν χρειάζονταν ούτε μεγάλο πάγκο εργασίας, ούτε κάποιον ιδιαίτερο φωτισμό για να μαγειρέψουν. Επίσης δεν υπήρχαν πλυντήρια πιάτων, φούρνοι μικροκυμάτων και ηλεκτρικές μικροσυσκευές. Άρα δεν είχε προβλεφθεί χώρος στην κουζίνα για τέτοια πράγματα.

Όσο μικρή όμως και αν είναι η κουζίνα σας, πάντα υπάρχουν έξυπνες λύσεις που μπορούν να μεταμορφώσουν τον χώρο της κουζίνας, να τον προσαρμόσουν στις σημερινές σας ανάγκες και να αναδείξουν μικρές κρυφές γωνιές, που ούτε είχατε φανταστεί ότι μπορείτε να αξιοποιήσετε. Η ανακαίνιση μικρής κουζίνας είναι μία πρόκληση και κατασκευαστικά και διακοσμητικά και μπορεί να γίνει με έξυπνες οικονομικές λύσεις.

550

Ολικές ανακαινίσεις κουζίνας

440

Μερικές ανακαινίσεις κουζίνας

990

Χαρούμενοι πελάτες

1. Ανακαίνιση μικρής κουζίνας : Ρίξτε έναν-δύο τοίχους

Το πιο προφανές σημείο για να ξεκινήσετε την ανακαίνιση κάθε μικρής κουζίνας είναι αυτό που θα δώσει το πιο εύκολο και ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Ρίξτε λοιπόν έναν ή και δύο τοίχους για να ανοίξει ο χώρος. Μελετήστε τα σχέδια του σπιτιού και ρωτήστε τον μάστορα ποιόν τοίχο μπορείτε να γκρεμίσετε, είτε ολόκληρο ή ένα κομμάτι του, για να έχετε μία κουζίνα ανοιχτή. Ο χώρος θα ελευθερωθεί αμέσως και θα μπορείτε να τον εκμεταλλευτείτε με πολλούς τρόπους:

α) ο τοίχος αφαιρείται ολόκληρος και τοποθετείται στη μέση της κουζίνας ένας ελεύθερος πάγκος εργασίας- που οι σύγχρονοι σχεδιαστές κουζίνας ονομάζουν “νησί” – και που μπορεί αν θέλουμε να λειτουργήσει και ως τραπεζαρία για το πρωινό ή για πρόχειρο γεύμα.

β) ο τοίχος μπορεί να αφαιρεθεί από τη μέση και πάνω (ή να αφαιρεθεί ολόκληρος και μετά να μπει γυψοσανίδα) και να δημιουργηθεί πάγκος εργασίας με ντουλάπια, ελεύθερος από 3 πλευρές (χερσόνησος). Και εδώ, η άλλη πλευρά του τοίχου μπορεί να φιλοξενεί και επιφάνεια για πρόχειρο φαγητό.

α) ο τοίχος μπορεί να αφαιρεθεί μερικά και να δημιουργηθεί πάσο με ξύλο ή γυψοσανίδα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης και σαν πρόχειρη τραπεζαρία.

2. Χρησιμοποιήστε έξυπνα ντουλάπια

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με τα ντουλάπια κουζίνας είναι ότι είναι δύσκολα μπορούμε να φθάσουμε στις βαθιές γωνίες τους κι έτσι ο χώρος αυτός χάνεται. Στην αγορά θα βρείτε έξυπνους μηχανισμούς συρόμενων ντουλαπιών ή και μηχανισμούς που αναδιπλώνουν και εξασφαλίζουν χώρους αποθήκευσης των μαγειρικών σκευών με εύκολη πρόσβαση. Σε μία ανακαίνιση κουζίνας, όσο μικρή κι αν είναι, δεν πρέπει να ξεχάσετε να αφήσετε χώρο (ακόμη και αν είναι ένα στενό ντουλάπι ή 20 εκατοστά χώρου κοντά στην πόρτα του ντουλαπιού) και για τον κάδο σκουπιδιών.

3. Αποκτήστε μικρότερες ηλεκτρικές συσκευές και ένα λογικό μέγεθος ψυγείου

Αν δεν σχεδιάζετε να μαγειρεύετε για… έναν λόχο, τότε ένας φούρνος ή πλυντήριο πιάτων μεγάλου μεγέθους θα πάρει σίγουρα περισσότερο από τον πολύτιμο χώρο σας και από τον χώρο που του αντιστοιχεί. Αναζητήστε συσκευές που θα ταιριάζουν ρεαλιστικά στις ανάγκες σας. Μερικές φορές ένα φουρνάκι μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεστε και αν δεν μαγειρεύετε πολύ συχνά, ίσως να μην χρειαστείτε καθόλου πλυντήριο πιάτων. Το ψυγείο είναι πιθανόν η μεγαλύτερη ηλεκτρική συσκευή στην κουζίνα. Αν δεν έχετε χώρο, μάλλον πρέπει να ξεχάσετε τα δίφυλλα hitech ψυγεία και να αρκεστείτε σε ένα ψυγείο που έχει τις κατάλληλες διαστάσεις για να μην κλείνει εντελώς τον χώρο σας.

ανακαίνιση μικρής κουζίνας ψυγείο

4. Ανακαίνιση μικρής κουζίναςΕνσωματώστε τις συσκευές σας στα ντουλάπια της κουζίνας

Οι φούρνοι μικροκυμάτων και τα πλυντήρια πιάτων ήταν σχεδόν άγνωστα στις κουζίνες μας μέχρι τη δεκαετία του ’80. Οπότε αν το διαμέρισμά σας ήταν χτισμένο στη δεκαετία του ’80 ή και πριν, το πλυντήριο πιάτων σας δεν βρίσκει σήμερα το χώρο του. Σε μία ανακαίνιση μικρής κουζίνας μπορείτε να εξοικονομήσετε χώρο με εντοιχιζόμενες συσκευές: φούρνου, εστιών μαγειρέματος, πλυντηρίου πιάτων, ακόμα και πλυντηρίου ρούχων.

ανακαίνιση μικρής κουζίνας εντοιχισμένες συσκευές

5. Βάλτε περισσότερο φυσικό φως

Όσο περισσότερο φως μπορείτε να έχετε σε μια μικρή κουζίνα, τόσο το καλύτερο – και το φυσικό φως είναι εξαιρετικό για το σκοπό αυτό. Σε μία ανακαίνιση κουζίνας μπορείτε να βάλετε περισσότερο φως μεγαλώνοντας το άνοιγμα του παραθύρου. Επίσης μπορείτε να ανοίξετε ένα παράθυρο οροφής / φεγγίτης ή ακόμη να τοποθετήσετε υαλότουβλο για να έχετε πολύ περισσότερο φως.

ανακαίνιση μικρής κουζίνας ηλιακό φως

6. Σκεφτείτε προσεκτικά τον φωτισμό

Ένα από τα προβλήματα με τις μικρές κουζίνες είναι ότι υπάρχουν πολλές σκιές παντού. Μελετήστε με προσοχή που θα τοποθετηθεί τεχνητός φωτισμός ώστε και ο χώρος να είναι πιο λειτουργικός και να φαίνεται μεγαλύτερος. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, η αφαίρεση κάποιων ντουλαπιών από τους τοίχους θα βοηθήσει να διαχέεται το φως πιο ομοιόμορφα στο χώρο.

ανακαίνιση μικρής κουζίνας φωτισμός

Καλέστε στο 213-03-66-203

ή στείλτε μας ένα μήνυμα στο Email ή στο Facebook

για να κλείσουμε ΔΩΡΕΑΝ ένα ραντεβού στον χώρο σας και να σας δώσουμε μία προσφορά για τις εργασίες που επιθυμείτε.

7. Ανακαίνιση μικρής κουζίνας : Βάλτε λευκό χρώμα

Μια μικρή κουζίνα δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για να αναδείξετε τη δημιουργική σας φαντασία με τολμηρά χρώματα και μοτίβα. Μία τέτοια επιλογή θα δείχνει τη μικρή κουζίνα σας ασφυκτική. Καλύτερα για τους μικρούς χώρους να προτιμήσετε απαλά χρώματα σε αποχρώσεις του λευκού -ειδικά για τα ντουλάπια και τους πάγκους ώστε να έχετε μία εικόνα καθαριότητας και νοικοκυροσύνης. Οι αποχρώσεις του λευκού χρώματος στην κουζίνα θα δώσουν φως σε κάθε γωνία και ο χώρος θα δείχνει απλά μεγαλύτερος.

ανακαίνιση μικρής κουζίνας λευκό

8. Ανακαίνιση μικρής κουζίνας : Το τρικ με τα ντουλάπια τοίχου

Τα ντουλάπια στον τοίχο της κουζίνας συνήθως τοποθετούνται στο ύψος των ματιών για τους περισσότερους από εμάς. Αν όμως σε μία μικρή κουζίνα τοποθετήσετε τα ντουλάπια τοίχου λίγο ψηλότερα τότε θα αφήσετε λίγο περισσότερο χώρο ανάμεσα στον πάγκο και στην βάση των ντουλαπιών κι έτσι ο χώρος θα δείχνει λίγο πιο ευρύχωρος. Επίσης αν τα ντουλάπια δεν γίνουν πολύ βαθιά και κάποια από αυτά δεν έχουν πορτάκια τότε θα έχετε την εντύπωση ότι ο χώρος της μικρής σας κουζίνας είναι περισσότερος.

ανακαίνιση μικρής κουζίνας ντουλάπια

9. Αφαιρέστε πόρτες

Είναι εκπληκτικό το πόσο συχνά βλέπουμε πόρτες που ανοίγουν σε μικρές κουζίνες και τρώνε πολύτιμο χώρο. Μπορείτε να αφαιρέσετε μία πόρτα σε περίπου τρία λεπτά με ένα κατσαβίδι και με τη βοήθεια ενός ακόμη ατόμου για να σας βοηθήσει να κρατήσετε την πόρτα. Αν προτιμάτε να μην το κάνετε αυτό, μια συρόμενη ή μία πόρτα – φυσαρμόνικα είναι μια καλύτερη επιλογή.

ανακαίνιση μικρής κουζίνας πόρτες

10. Ανακαίνιση μικρής κουζίνας : Πάγκοι εργασίας

Σε πραγματικά μικρούς χώρους κουζίνας, μπορούν να κάνουν θαύματα έξυπνες λύσεις με πάγκους που διπλώνουν και κρύβονται κάτω από τον κυρίως πάγκο εργασίας. Μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά στο πόσο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσετε έξτρα χώρο στην κουζίνα σας. Ποτέ μην υποτιμάτε μία επιπλέον επιφάνεια, χρήσιμη για την προετοιμασία του φαγητού.

ανακαίνιση μικρής κουζίνας πάγκος

11. Αποφύγετε καθρέπτες

Οι καθρέφτες ή οι γυάλινες επιφάνειες που αντανακλούν μπορεί να δείχνουν μοντέρνες στα περιοδικά και όλοι να υποθέτουν ότι δίνουν την ψευδαίσθηση περισσότερου χώρου, καθώς μπορεί να δείχνουν ωραία σε μερικές κουζίνες. Όμως σε μικρότερους χώρους συχνά τέτοια δομικά υλικά ενισχύουν την οπτική ακαταστασία. Και αυτό γιατί οι επιφάνειες από τζάμι ή καθρέπτη- ειδικά σε χώρους όπως η κουζίνα, καταλήγουν να καλύπτονται με δακτυλικά αποτυπώματα και στάμπες από νερό και υδρατμούς, και θέλουν συχνό καθάρισμα. Γι’ αυτό , καλύτερα να αποφύγετε τέτοια υλικά.

12. Αποφύγετε υπερβολές στη διακόσμηση

Ομοίως, αποφύγετε για τους ίδιους λόγους την υπερβολική διακόσμηση σε βρύσες, λαβές, εξαρτήματα φωτισμού, λεπτομέρειες ντουλαπιών, κ.λπ. Αυτές οι επιλογές μπορεί να δείχνουν μια μικρή κουζίνα πολύ φορτωμένη. Αν θέλετε να διακοσμήσετε, μπορείτε να το κάνετε χωρίς υπερβολές με αξεσουάρ, μόλις ολοκληρωθεί η ανακαίνιση της κουζίνας.

ανακαίνιση μικρής κουζίνας διακοσμηση

Και για την ανακαίνιση της κουζίνας σας, επικοινωνήστε μαζί μας! 

Καλέστε στο 213-03-66-203

ή στείλτε μας ένα μήνυμα στο Email ή στο Facebook

για να κλείσουμε ΔΩΡΕΑΝ ένα ραντεβού στον χώρο σας και να σας δώσουμε μία προσφορά για τις εργασίες που επιθυμείτε.

Ο Μάστορας συνεργάζεται για τις υδραυλικές εργασίες με την ομάδα του Υδραυλικού

Διαβάστε σχετικά: