Πλούτωνος 37, 17236, Δάφνη - 213 0366 203

Blog

Φυσικό Αέριο: επιλογή οικονομική και φιλική στο περιβάλλον

Tελευταία ενημέρωση 30/07/2020

Αν αναζητάτε τρόπο να κάνετε οικονομία στους λογαριασμούς θέρμανσης του σπιτιού σας, τότε το  Φυσικό Αέριο είναι η κατάλληλη επιλογή!

Με το φυσικό αέριο εξασφαλίζετε αποτελεσματική και ομοιόμορφη θέρμανση σε όλο τον χώρο, ενώ παράλληλα εξοικονομείτε έως και 44% στο λογαριασμό σας, σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης. Επιπλέον, η εξοικονόμηση στο μαγείρεμα και στο ζεστό νερό σε σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα, φτάνει έως και το 70%!

Η χρήση φυσικού αερίου αναβαθμίζει την καθημερινότητά σας και την ποιότητα ζωής σας, καθώς έχετε αποτελεσματική θέρμανση, άφθονο ζεστό νερό και εύκολο έλεγχο στην ένταση των εστιών της κουζίνας.

Επίσης, το φυσικό αέριο είναι άμεσα διαθέσιμο, χωρίς να χρειάζεται να το παραγγέλνετε 1-2 φορές τον χρόνο, όπως στο πετρέλαιο θέρμανσης. Με το Φυσικό Αέριο πληρώνετε μόνο όσο έχετε χρησιμοποιήσει και πάντα μετά την κατανάλωσή του, αφού ο έλεγχος γίνεται από τις ενδείξεις του μετρητή, όπως στη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ, και έτσι γνωρίζετε ακριβώς πόσο καταναλώνετε.

Φυσικό Αέριο ο μάστορας

Φυσικό αέριο και περιβάλλον

 Η επιλογή όμως του φυσικού αερίου δεν είναι μόνο θέμα κόστους. Το φυσικό αέριο είναι το πιο καθαρό καύσιμο, σε σχέση με τα υπόλοιπα συμβατικά καύσιμα, και φιλικό προς το περιβάλλον. Η χρήση του συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου καθώς δεν περιέχει τις βλαβερές για το περιβάλλον ενώσεις θείου και μονοξείδιο του άνθρακα (CO) που προκαλούν ατμοσφαιρική ρύπανση.

Φυσικό αέριο και ασφάλεια

Το φυσικό αέριο είναι απολύτως φυσικό προϊόν, ελαφρύτερο από τον αέρα, και σε περίπτωση που απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα απομακρύνεται άμεσα. Σημαντική είναι η ασφάλεια που παρέχεται και από τις ίδιες τις συσκευές φυσικού αερίου, καθώς σε περίπτωση διαφυγής ή σε περίπτωση που σβήσει η φλόγα της συσκευής μαγειρέματος, ο ειδικός μηχανισμός που διαθέτουν διακόπτει αυτόματα την παροχή του, για ασφάλεια 100% .

Φυσικό αέριο στις πολυκατοικίες

Σε περίπτωση που είστε σε πολυκατοικία και θέλετε να έχετε φυσικό αέριο, τότε μπορείτε να προχωρήσετε στη μετατροπή του κεντρικού καυστήρα θέρμανσης  με σύνδεση με το κεντρικό δίκτυο Φυσικού Αερίου. Η τοποθέτηση μετρητή γίνεται εύκολα και γρήγορα και ο ο καυστήρας πετρελαίου μετατρέπεται σε καυστήρα φυσικού αερίου. Η σύνδεση με το υπόγειο δίκτυο του Φυσικού Αερίου γίνεται με σωληνώσεις.

φυσικό αέριο - ο μάστορας

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν γίνεται κάποια ουσιαστική παρέμβαση στο κτίριο της πολυκατοικίας.

Επίσης δεν χρειάζεται να αλλάξετε τις σωληνώσεις νερού της θέρμανσης, τα σώματα του καλοριφέρ ή οτιδήποτε άλλο από την εγκατάσταση της κεντρικής θέρμανσης. Η δεξαμενή πετρελαίου δεν χρειάζεται και εξοικονομείτε χώρο, ενώ εξαφανίζονται οσμές και τα υπολείμματα  πετρελαίου. Με το φυσικό αέριο δεν έχετε παραγγελίες όπως γίνεται για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης.

Φυσικό αέριο και αυτονομία

Σε περίπτωση που θέλετε να έχετε αυτόνομη θέρμανση και ανεξαρτησία από το πετρέλαιο θέρμανσης και τα υπόλοιπα διαμερίσματα της πολυκατοικίας, τότε τοποθετούμε ατομικό λέβητα με ενσωματωμένο καυστήρα φυσικού αερίου σε εσωτερικό ή ημιυπαίθριο χώρο με απόλυτη ασφάλεια. Ο λέβητας είναι μικρών διαστάσεων και η σύνδεση με το φυσικό αέριο γίνεται με εξωτερική σωλήνωση από τον μετρητή μέχρι τον ατομικό λέβητα.

φυσικό αέριο

 

Πλεονεκτήματα από τη χρήση φυσικού αερίου

Με τη μόνιμη και σταθερή χρήση φυσικού αερίου στο σπίτι σας εξασφαλίζετε:

  • Αυτονομία και γρήγορη θέρμανση.
  • Ζεστό νερό στη θερμοκρασία που επιθυμείτε.
  • Εξοπλισμό παροχής με απλή εγκατάσταση που αφήνει περισσότερο ελεύθερο χώρο στο ακίνητο σας.
  • Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και καλύτερη λειτουργία απόδοσης για τις συσκευές, χωρίς να επιβαρύνεστε με έξτρα έξοδα για δεξαμενές, αντλίες, προθερμαντήρες, κ.λπ.
  • Οικονομική λύση για το νοικοκυριό σας αφού πληρώνετε μόνο όσο αέριο έχετε καταναλώσει, χωρίς να χρειάζεται να προπληρώσετε, όπως συμβαίνει με την αγορά πετρελαίου θέρμανσης.

Η τεχνική εταιρεία Ο Μάστορας αναλαμβάνει όλες τις εργασίες για την εγκατάσταση και ρύθμιση του συστήματος φυσικού αερίου στον χώρο σας και σας βοηθάει με την γραφειοκρατική διαδικασία αιτήσεων και αδειοδότησης. Επικοινωνήστε μαζί μας!

Καλέστε στο 213-03-66-203

ή στείλτε μας ένα μήνυμα στο Email ή στο Facebook

για να κλείσουμε ΔΩΡΕΑΝ ένα ραντεβού στον χώρο σας και να σας δώσουμε μία προσφορά για τις εργασίες που επιθυμείτε.

Ο Μάστορας συνεργάζεται για τις υδραυλικές εργασίες με την ομάδα του Υδραυλικού

Διαβάστε σχετικά: