Πλούτωνος 37, 17236, Δάφνη - 213 0366 203

Blog

Ηλιακός θερμοσίφωνας – Τα 7 “συν” για την χρήση του

ηλιακός θερμοσίφωνας πλεονεκτήματα

Tελευταία ενημέρωση 24/07/2020

ηλιακός θερμοσίφωνας πλεονεκτήματα

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας χρησιμοποιείται για πάνω από 40 χρόνια στη χώρα μας, με μεγάλη επιτυχία. Η συντριπτική πλειοψηφία των καινούριων οικοδομών έχει εγκατάσταση για ηλιακό θερμοσίφωνα και μέχρι το 2012, το  37,6% των νοικοκυριών χρησιμοποιούσε ηλιακό θερμοσίφωνα για την θέρμανση νερού. Ο ηλιακός θερμοσίφωνας έχει πολλά πλεονεκτήματα με κορυφαίο την παραγωγή ενέργειας με οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Ας δούμε τα βασικότερα:

Ηλιακός θερμοσίφωνας: 7 πλεονεκτήματα

1. Tεχνολογία εμπιστοσύνης

Το πρώτο πλεονέκτημα που έχει ένας ηλιακός θερμοσίφωνας είναι η αξιόπιστη τεχνολογία του. Έχει δοκιμαστεί εδώ και δεκαετίες, ενώ βελτιώνονται συνεχώς τα χαρακτηριστικά του. Επίσης υπάρχουν αρκετές σοβαρές εταιρείες  κατασκευής και στην Ελλάδα, με μεγάλη τεχνογνωσία και ισχυρή εξαγωγική δραστηριότητα.

2. Οικονομία στον λογαριασμό του ρεύματος

Με τον ηλιακό θερμοσίφωνα εξοικονομούμε αρκετά χρήματα, αφού έχει υπολογιστεί πως ένα νοικοκυριό ξοδεύει περίπου το 5,7% της ετήσιας ηλεκτρικής ενέργειας  για την θέρμανση του νερού (βλέπε εδώ στατιστικά στοιχεία). Μία οικογένεια 4 ατόμων έχει κάνει απόσβεση σε 3-5 χρόνια το κόστος για την αγορά και την εγκατάσταση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα.

3. Εύκολη τοποθέτηση και μεγάλη διάρκεια ζωής

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα από έναν επαγγελματία τεχνικό.  Εφόσον έχετε προμηθευτεί ηλιακό θερμοσίφωνα από αξιόπιστη εταιρεία και τηρείτε τις οδηγίες συντήρησης, ο χρόνος ζωής του ξεπερνάει τα 20 χρόνια.  Με την ετήσια συντήρηση (το πολύ κάθε 2 χρόνια) και με ένα μικρό κόστος (περίπου 50 ευρώ, με ΦΠΑ), αυξάνεται η διάρκεια ζωής του και η άψογη λειτουργία του.

ανακαίνιση σπιτιού
120

Εγκαταστάσεις ηλιακού

360

Συντηρήσεις ηλιακού

480

Ευχαριστημένοι πελάτες

4. Αυτονομία και ανεξαρτησία

Η Ελλάδα είναι χώρα με μεγάλη ηλιοφάνεια όλον τον χρόνο και η παραγωγή ζεστού νερού από τον ηλιακό θερμοσίφωνα μπορεί να είναι αδιάκοπη. Ακόμα και σε περιοχές που επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα ή  η συννεφιά κρατάει για ημέρες, υπάρχουν κατάλληλοι τύποι ηλιακού θερμοσίφωνα, που με την σωστή συντήρηση, μπορούν να παράγουν ζεστό νερό τις περισσότερες μέρες του χρόνου. Με αυτόν τον τρόπο, το να έχετε ζεστό νερό δεν εξαρτάται ούτε από το δίκτυο ηλεκτροδότησης, ούτε από την χρήση καυσίμου που θα θερμάνει το νερό του μπόϊλερ.

5. Μεγάλη απόδοση

Η ηλιακή ενέργεια είναι αστείρευτη και δωρεάν. Η μετατροπή της ηλιακής ενέργειας σε θερμική ενέργεια που γίνεται στον ηλιακό συλλέκτη, έχει μικρές απώλειες, σε σχέση με τους άλλους τρόπους θέρμανσης του νερού. Σήμερα με την εξέλιξη της τεχνολογίας του ηλιακού συλλέκτη, περίπου το 80% της ηλιακής ενέργειας μετατρέπεται σε θερμική ενέργεια.

6. Οικολογική λύση

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένα θέμα που αφορά όλους μας. Με την χρήση ηλιακού θερμοσίφωνα επιλέγουμε και με οικολογική συνείδηση, αφού χρησιμοποιούμε μία από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και όχι χρήση καυσίμου για την θέρμανση του νερού.

7. Εξοικονόμηση ενέργειας σε εθνικό επίπεδο

Στην Ελλάδα υπάρχει ζήτημα με την ενέργεια, αφού για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας καίμε τον δικό μας λιγνίτη, που είναι ένα αρκετά ρυπογόνο καύσιμο ή καίμε πετρέλαιο/φυσικό αέριο στους καυστήρες των σπιτιών μας που είναι εισαγόμενο. Επίσης διαθέτουμε ένα αρκετά ελλιπές δίκτυο μεταφοράς ενέργειας και εισάγουμε ενέργεια και από άλλες χώρες, όπως η Ιταλία. Με τη χρήση ηλιακού θερμοσίφωνα εξοικονομούμε μεγάλες ποσότητες ενέργειας σε εθνικό επίπεδο.

Το συνεργείο του Μάστορα, αναλαμβάνει την Τοποθέτηση – Εγκατάσταση – Επισκευή – Συντήρηση του Ηλιακού Θερμοσίφωνα & εσείς απολαμβάνετε όλα τα πλεονεκτήματά του!

Η προσφορά μας σε αγορά και εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα:

Ηλιακός θερμοσίφωνας 160 λίτρων, μόνο με 680 ευρώ + ΦΠΑ

Η προσφορά μας περιλαμβάνει:

  • Την αγορά και την εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα Vacuum ή Victory 160 λίτρων.
  • Το κόστος των υδραυλικών σωληνώσεων μέχρι 4 μέτρα (για επιπλέον μήκος, η χρέωση είναι 2,50€ +ΦΠΑ/μέτρο).
  • Την ηλεκτρολογική εγκατάσταση.

Ο Μάστορας συνεργάζεται για τις υδραυλικές εργασίες με την ομάδα του Υδραυλικού

Διαβάστε σχετικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

CommentLuv badge