Πλούτωνος 37, 17236, Δάφνη - 213 0366 203

Blog

Ηλιακός Θερμοσίφωνας: Εγκατάσταση και καλή λειτουργία

ηλιακοί θερμοσίφωνες εγκατάσταση

Tελευταία ενημέρωση 30/07/2020

Αποφασίσατε να τοποθετήσετε ηλιακό θερμοσίφωνα στο σπίτι σας; Συγχαρητήρια είναι μια πολύ σωστή επιλογή!

Σε προηγούμενα άρθρα μας, σας δώσαμε συνοπτικά συμβουλές για τους τύπους ηλιακού θερμοσίφωνα που υπάρχουν, καθώς και για τις τεχνικές προδιαγραφές που πρέπει να πληρεί ένα μοντέλο ηλιακού θερμοσίφωνα, για να ταιριάζει στις ανάγκες του νοικοκυριού σας.

Αφού καταλήξατε στο ποιο μοντέλο σας ταιριάζει, ερχόμαστε στο στάδιο της σωστής εγκατάστασης του ηλιακού θερμοσίφωνα, η οποία είναι πολύ σημαντική. Αν η εγκατάσταση δεν γίνει σωστά τότε θα υπάρχουν απώλειες και στην απόδοση και στην τσέπη σας. Επομένως η επιλογή ενός έμπειρου τεχνικού συνεργείου είναι καθοριστική για την αξία της επένδυσης που θα κάνετε.

Οι τεχνικοί εγκατάστασης θα προχωρήσουν στην σύνδεση του ηλιακού συλλέκτη με την δεξαμενή και αν πρόκειται για ηλιακό θερμοσίφωνα τριπλής ενέργειας θα συνδέσουν και τον ηλιακό με τον λέβητα πετρελαίου ή φυσικού αερίου.

 

Εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα: τι προσέχουμε στην σύνδεση

 Η σύνδεση του ηλιακού συλλέκτη με τη δεξαμενή είναι μία εξειδικευμένη τεχνική εργασία που πρέπει να γίνει προσεκτικά. Οι σωλήνες που συνδέουν τον συλλέκτη με τη δεξαμενή του ηλιακού θα πρέπει να είναι ποιοτικοί και ανθεκτικοί. Θα πρέπει να αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες, να είναι καλά μονωμένοι και να έχουν μεγάλη διατομή. Εμείς προτείνουμε τους πολυστρωματικούς σωλήνες και τους εύκαμπτους ανοξείδωτους σωλήνες.

Για λόγους κόστους και όχι τόσο καλής απόδοσης δεν θα συνιστούσαμε σε αυτή την περίπτωση χαλκοσωλήνες. Σημειώστε ότι οι μαύροι σωλήνες δεν έχουν αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες οπότε είναι ακατάλληλοι για τη σύνδεση του συλλέκτη με τη δεξαμενή του ηλιακού θερμοσίφωνα.

 

Συντήρηση Ηλιακού θερμοσίφωνα

 Ποτέ μην ξεχνάτε τη συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα, γιατί μόνο έτσι θα διατηρηθεί η απόδοσή του για πολλά χρόνια. Για τη σωστή συντήρηση του θερμοσίφωνά σας θα πρέπει να αλλάζετε τη ράβδο μαγνησίου κάθε δύο χρόνια και να συμπληρώνετε το αντιψυκτικό υγρό του κλειστού κυκλώματος του συλλέκτη. Η καλύτερη εποχή συντήρησης του ηλιακού σας θερμοσίφωνα είναι μετά το καλοκαίρι. Τέλος κάθε χρόνο, για την εύρυθμη λειτουργία του ηλιακού σας θα ήταν καλό να ελέγχετε τη βαλβίδα ασφαλείας και τη βαλβίδα αντεπιστροφής.

 

Τεχνικό συνεργείο εγκατάστασης

Τέλος, το συνεργείο που θα κάνει την εγκατάσταση οφείλει να σας δώσει εγγύηση για τις εργασίες του, ώστε να είστε πλήρως καλυμμένοι τόσο για την σωστή λειτουργία του ηλιακού θερμοσίφωνα όσο και για τις εργασίες εγκατάστασής του.

Το τεχνικό συνεργείο Omastoras.gr είναι στη διάθεσή σας  για συμβουλές που αφορούν την σωστή επιλογή ηλιακού θερμοσίφωνα, για την τοποθέτηση, την εγκατάσταση, την επιδιόρθωση και την συντήρηση του ηλιακού σας θερμοσίφωνα.

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Ο Μάστορας
Average rating:  
 0 reviews

Διαβάστε σχετικά: