Πλούτωνος 37, 17236, Δάφνη - 213 0366 203

Blog

Ηλιακό αερόθερμο – Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε !

ηλιακό αερόθερμο

Tελευταία ενημέρωση 28/07/2020

Ηλιακό αερόθερμο: θερμός, φρέσκος αέρας με την βοήθεια του ήλιου

Το ηλιακό αερόθερμο συμβάλει στην οικονομική θέρμανση του σπιτιού σας. Η λειτουργία του δεν κοστίζει καθόλου αφού χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια. Με αυτή θερμαίνεται ο αέρας βελτιώνοντας όλη την ατμόσφαιρα του σπιτιού. Έτσι έχετε στο σπίτι σας θέρμανση, αφύγρανση και προσφέρει και αερισμό στο σπίτι σας.

 

Πώς λειτουργεί

Ένα ηλιακό αερόθερμο διαθέτει ηλιακό συλλέκτη από όπου συλλέγει την ηλιακή ενέργεια. Με έναν ειδικό απορροφητή ζεσταίνεται ο αέρας που βρίσκεται μέσα σε αυτό. Ο αέρας αφού περάσει από διπλό φιλτράρισμα, για να μειώσει την εξωτερική σκόνη, περνάει μέσα στο σπίτι σας. Μπορείτε επίσης να διαλέξετε αν ο αέρας θα είναι φρέσκος και το ποσοστό φρέσκου αέρα που επιθυμείτε να έχετε.

 

Χρησιμότητα ηλιακού αερόθερμου

Το ηλιακό αερόθερμο σας παρέχει θέρμανση, αφύγρανση και αερισμό. Επίσης σας μειώνει τα κόστη για καύσιμο έως και 50%. Είναι κατάλληλο για κατοικίες μόνιμες ή και εξοχικές, καθώς και για επαγγελματικούς χώρους που χρειάζονται θέρμανση αλλά και ανανέωση του περιβάλλοντος αέρα τους. Έξυπνη λύση και για μέρη που έχετε υγρασία, όπως το γκαράζ ή και οι αποθήκες. Καλύτερη απόδοση έχει σε μικρά δωμάτια, ειδικά αν το θέλετε για καθημερινή χρήση.

 

Ηλιακό αερόθερμο και καινοτομία

Η μεγάλη καινοτομία που έχει το ηλιακό αερόθερμο είναι πως μετατρέπει την ηλιακή ενέργεια κατευθείαν σε θερμική ενέργεια, που χρησιμοποιείται άμεσα και δεν έχουμε μεγάλη απώλεια ενέργειας κατά την μετατροπή. Κάτι που φυσικά δεν συμβαίνει με τα φωτοβολταϊκά. Η μεγάλη διαφορά τους είναι πως τα φωτοβολταϊκά μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια πρώτα σε ηλεκτρική και μετά σε θερμική. Με αυτήν την διαδικασία έχουμε μεγάλες απώλειες ενέργειας και μικρή απόδοση του συστήματος.

Η εύρεση άφθονης και οικονομικής ενέργειας είναι ένα γενικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στη σύγχρονη εποχή. Ο ήλιος μπορεί να μας τη παρέχει οικονομικά και για πάντα. Τι καλύτερο από να εκμεταλλευτούμε την σύγχρονη τεχνολογία που χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια για θέρμανση; Πέρα από ένα ηλιακό αερόθερμο θα σας συνιστούσαμε να αποκτήσετε και έναν ηλιακό θερμοσίφωνα για ακόμα περισσότερη εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικά χρημάτων.

 

Καλέστε στο 213-03-66-203

ή στείλτε μας ένα μήνυμα στο Email ή στο Facebook

για να κλείσουμε ΔΩΡΕΑΝ ένα ραντεβού στον χώρο σας και να σας δώσουμε μία προσφορά για τις εργασίες που επιθυμείτε.

Διαβάστε σχετικά: