Πλούτωνος 37, 17236, Δάφνη - 213 0366 203

Blog

Ανακαίνιση σπιτιού – 5 πρακτικές συμβουλές για να ξεκινήσετε

ανακαινιση σπιτιου 1 ο μαστορασ

Tελευταία ενημέρωση 03/08/2020

Ανακαίνιση σπιτιού: η αρχή είναι το ήμισυ του παντός

Η απόφαση για την ανακαίνιση του σπιτιού σας, είναι μια σημαντική απόφαση που θα αλλάξει δραστικά την αξία του ακινήτου σας και το επίπεδο διαβίωσής σας. Μία επιτυχημένη ανακαίνιση σπιτιού απαιτεί καλό σχεδιασμό και σκληρή δουλειά από εσάς τους ίδιους για να έχετε ένα καλό και λειτουργικό αποτέλεσμα, πριν αναλάβει τις εργασίες ένα καταρτισμένο τεχνικό συνεργείο.

Αυτός ο σχεδιασμός επί χάρτου δεν μπορεί παρά να γίνει από εσάς και μόνο.

Απαιτείται, λοιπόν, αφενός μελέτη του χώρου που θέλετε να ανακαινίσετε πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε εργασία και αφετέρου σωστός σχεδιασμός για να αποφύγετε περιττό κόστος για να μην πετάξετε τα χρήματά σας.

ανακαίνιση σπιτιού καθιστικό

Παρακάτω ακολουθούν μερικές πρακτικές συμβουλές πριν προχωρήσετε σε μια ανακαίνιση σπιτιού :

1. Σκεφτείτε προσεκτικά ποια σημεία του σπιτιού χρειάζονται ανακαίνιση και ποια μπορούν να παραμείνουν ως είναι. Όχι μόνο θα εξοικονομήσετε χρήματα αλλά θα έχετε και μία εικόνα του ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανακαίνιση σπιτιού.

Εκτός από το αισθητικό μέρος, δείτε επίσης ποιες ανάγκες θα καλύπτουν οι χώροι που θέλετε να ανακαινίσετε. Μήπως χρειάζεστε περισσότερο χώρο επειδή η οικογένειά σας μεγάλωσε; Και αν ναι πώς μπορείτε να τον εξοικονομήσετε με μία ανακαίνιση;

ανακαινιση απιτιου βρεφικο δωματιο ο μαστορασ

2. Ξεκινήστε τις αλλαγές σας με γνώμονα τη χρήση και τη λειτουργικότητα των χώρων. Υπολογίστε ακόμη και την επίπλωση σας πριν προχωρήσετε σε οποιονδήποτε σχεδιασμό των χώρων.

Σίγουρα δεν θα θέλετε να φτιάξετε, για παράδειγμα, την κρεβατοκάμαρά σας, και στη συνέχεια να ανακαλύψετε ότι δεν χωράνε τα κρεβάτια ή εκείνη η ρουστίκ σιφονιέρα-αντίκα που κληρονομήσατε από τη θεία σας…

ανακαινιση σπιτιου υπνοδωματιο ο μαστορασ

3. Σκεφτείτε ότι αν μετακινήσετε τη θέση μίας πόρτας, μπορείτε να αλλάξετε όλη την χωροταξία του σπιτιού αλλά και τη χρήση του χώρου. Πάρτε λοιπόν το μέτρο και φανταστείτε πώς θα είναι ο χώρος σας μετά την ανακαίνιση σπιτιού. Θα γίνει λειτουργικός ή μήπως θα σάς δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα;

Αν υπολογίζοντας όλα αυτά και ανακαλύψετε ότι κάτι δεν έχετε σκεφτεί σωστά, μήπως θα πρέπει να αναθεωρήσετε κάποια από τα σχέδια που έχετε στο νου σας;

4. Όταν σχεδιάζετε την ανακαίνιση  κουζίνας, είναι σημαντικό να σκεφτείτε τα πάντα και το καθετί στο χώρο αυτό. Ακόμη και τον τύπο της καφετιέρας που χρησιμοποιείτε. Θα καταλάβετε το γιατί όταν θα θελήσετε να την χρησιμοποιήσετε…Για να μην ψάχνετε μετά πρίζες εκεί που θα έπρεπε να υπάρχουν, αλλά δεν είχατε υπολογίσει πως χρειάζονται!

ανακαινιση σπιτιου κουζινα ο μαστορασ

5. Μην διστάζετε να πάρετε γνώμες και συμβουλές από ειδικούς τεχνίτες. Θα χαρούν να σάς βοηθήσουν και θα ανακαλύψετε ότι έχουν να σάς δώσουν έξυπνες και οικονομικές λύσεις για κάθε πρόβλημα.

Είναι σημαντικό κατά την ανακαίνιση κουζίνας και κατά την ανακαίνιση μπάνιου να λάβετε υπόψη σας ότι οι ειδικοί έχουν να σας κάνουν πολλές προτάσεις και να σάς υποδείξουν τεχνικούς τρόπους που μπορούν να κάνουν πραγματικότητα ακόμη και τα πιο κρυφά σας όνειρα για το χώρο σας.

ανακαινιση σπιτιου 2 ο μαστορασ

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια, πρόταση ή σχεδιασμό σχετικά με την ανακαίνιση  σπιτιού και μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να σάς κάνουμε την καλύτερη προσφορά της αγοράς, για ένα εγγυημένο και ποιοτικό αποτέλεσμα.

Καλέστε στο 213-03-66-203

ή στείλτε μας ένα μήνυμα στο Email ή στο Facebook

για να κλείσουμε ΔΩΡΕΑΝ ένα ραντεβού στον χώρο σας και να σας δώσουμε μία προσφορά για τις εργασίες που επιθυμείτε.

Ο Μάστορας συνεργάζεται για τις υδραυλικές εργασίες με την ομάδα του Υδραυλικού

Διαβάστε σχετικά: