Πλούτωνος 37, 17236, Δάφνη - 213 0366 203

Blog

6 συμβουλές για να φτιάξετε το ιδανικό μπάνιο

ιδανικό μπάνιο ο μάστορας

Tελευταία ενημέρωση 30/07/2020

Τα 6 σημεία που πρέπει να προσέξετε στην ανακαίνιση του μπάνιου σας

Το ιδανικό μπάνιο σύμφωνα με τις ανάγκες του νοικοκυριού σας είναι το ζητούμενο σε μια ανακαίνιση μπάνιου, ώστε να σας προσφέρει για πολλά χρόνια άνεση και ευχαρίστηση.

Όταν επενδύετε σε ένα έργο ανακαίνισης στο σπίτι σας, θέλετε να είστε βέβαιοι ότι το τελικό αποτέλεσμα των εργασιών όχι μόνο θα προσθέσει αξία στο ακίνητό σας, αλλά και ότι όλα θα γίνουν με τον οικονομικότερο τρόπο χωρίς να μπείτε σε περιττά έξοδα.

Ο καθορισμός του προϋπολογισμού και του προγραμματισμού των εργασιών έχει να κάνει και με τις επιλογές σας και με τις συγκεκριμένες ανάγκες του κάθε χώρου.

Φτιάξαμε για εσάς την παρακάτω λίστα με 6 συμβουλές, που θα σας βοηθήσει να βάλετε σε τάξη τις προτεραιότητες εργασιών, για να φτιάξετε το ιδανικό μπάνιο για εσάς.

1. Ιδανικό μπάνιο: υπολογίστε σωστά τα έξοδα

Το μπάνιο είναι ένας δύσκολος χώρος για να προχωρήσετε σε αλλαγές, όταν προϋπάρχουν οι υδραυλικές εγκαταστάσεις. Τα είδη υγιεινής (νιπτήρας, μπανιέρα, λεκάνη) έχουν συγκεκριμένες θέσεις τοποθέτησης και αν θέλετε να αλλάξετε την θέση τους αυτό σημαίνει τοποθέτηση νέων σωληνώσεων ύδρευσης και αποχέτευσης που ανεβάζει το κόστος.

Ένα άλλο συνηθισμένο πρόβλημα που συναντάμε σε μια ανακαίνιση μπάνιου είναι η διαρροή νερού (φανερή ή κρυφή) και η εμφάνιση υγρασίας. Η βλάβη συνήθως προέρχεται από μια διαρροή σωληνώσεων ύδρευσης στον νιπτήρα, είτε από τους σωλήνες αποχέτευσης στην μπανιέρα, ή την λεκάνη ή  στο σιφώνι δαπέδου. Αν έχει φουσκώσει ο τοίχος ή το δάπεδο του μπάνιου ή έχει εμφανιστεί υγρασία σε διπλανά δωμάτια που συνορεύουν με το μπάνιο σας, τότε οπωσδήποτε πρέπει να βρεθεί και να επισκευαστεί η βλάβη πριν τοποθετήσετε οτιδήποτε καινούριο στο μπάνιο σας.

Το συνεργείο που θα επιλέξετε θα πρέπει να κάνει πρώτα κάποιες διερευνητικές εργασίες για να έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα, πριν να προχωρήσει το έργο της ανακαίνισης. Κι επειδή πάντα μπορεί να προκύψουν κάποιες ζημιές, είναι σημαντικό να έχετε ένα οικονομικό “μαξιλάρι” στον προϋπολογισμό σας.

Σε γενικές γραμμές υπολογίστε ένα επιπλέον κόστος της τάξης του 10-15 %. Αυτό σε περίπτωση που εντοπιστούν ζημιές, τις οποίες σήμερα δεν βλέπετε γιατί είναι καλά κρυμμένες πίσω από τους τοίχους. Εάν όλα πάνε ρολόϊ και δεν προκύψει κάτι έξτρα, τότε θα έχετε μια ωραία μικρή έκπληξη στο πορτοφόλι σας.

ανακαίνιση σπιτιού

Καλέστε στο 213-03-66-203

ή στείλτε μας ένα μήνυμα στο Email ή στο Facebook

για να κλείσουμε ΔΩΡΕΑΝ ένα ραντεβού στον χώρο σας και να σας δώσουμε μία προσφορά για την ανακαίνιση του μπάνιου σας.

2. Ιδανικό μπάνιο: Σωστή επιλογή της λεκάνης

Η λεκάνη της τουαλέτας υπόκειται σε συχνή και καθημερινή χρήση και είναι πιο δαπανηρό και πιο δύσκολο τεχνικά να αλλαχτεί, γι αυτό αξίζει να επενδύσουμε κάτι παραπάνω για την αγορά της. Τα κριτήρια, πέρα από το σχήμα και το χρώμα που είναι θέμα γούστου, περιλαμβάνουν το καζανάκι που συνοδεύει την λεκάνη και την εργονομία χρήσης.

ανακαινιση μπανιου ηλιουπολη ο μάστορας

Τα καζανάκια διπλής ροής είναι πια κανόνας στις ανακαινίσεις μπάνιου, αλλά αν έχετε την δυνατότητα σκεφτείτε και το εντοιχισμένο καζανάκι που σας γλυτώνει χώρο στο μπάνιο και είναι πιο καλαίσθητο.

Όσον αφορά την εργονομία, σκεφτείτε αν θέλετε κρεμαστή λεκάνη για εξοικονόμηση χώρου και καλύτερο καθάρισμα ή πιο ψηλή λεκάνη αν το μπάνιο χρησιμοποιείται και από ηλικιωμένους για τα επόμενα χρόνια.

Σε μια ολική ανακαίνιση μπάνιου που θα αλλαχτούν και οι θέσεις των ειδών υγιεινής είναι ευκαιρία να βρείτε την ιδανική θέση για την λεκάνη της τουαλέτας που δεν θα εμποδίζεται από την πόρτα, το πλυντήριο ή το έπιπλο του νιπτήρα.

3. Ιδανικό μπάνιο : Επιλέξτε κατάλληλες επιφάνειες στα έπιπλα

Ο πάγκος και οι επιφάνειες του μπάνιου δεν συμβάλλουν μόνο στο συνολικό αισθητικό αποτέλεσμα. Όταν πρόκειται για τον πάγκο, θα πρέπει να ξέρετε ότι τόσο ο γρανίτης όσο και ο χαλαζίας έχουν… μεταναστεύσει από την κουζίνα στο μπάνιο. Και στο χώρο του μπάνιου παρέχουν την ίδια ανθεκτικότητα και αντοχή και είναι μια πολύ καλαίσθητη λύση. Οι επιλογές σας είναι πολλές και σε σχέδια και σε τιμές.

ανακαίνιση μπάνιου και κόστος

4. Ιδανικό μπάνιο: Δώστε προσοχή στα πλακάκια

Ένα ιδανικό μπάνιο έχει πλακάκια καλής ποιότητας και αισθητικής. Ως ένας χώρος που έχει σημεία που χρησιμοποιούνται καθημερινά και πέφτει νερό, πρέπει να είναι ντυμένος με ποιοτικά και ανθεκτικά πλακάκια, ιδιαίτερα στο δάπεδο. Στην αγορά μπορείτε να βρείτε πλακάκια σε πολλά χρώματα και ακόμη περισσότερα σχέδια. Προτιμήστε τα μεγαλύτερα μεγέθη πλακιδίων για να ελαχιστοποιηθούν οι αρμοί και τα κοψίματα. Αυτό θα σάς διευκολύνει στο μέλλον και στην συντήρηση των πλακιδίων.

420

Ολικές ανακαινίσεις μπάνιου

360

Μερικές ανακαινίσεις μπάνιου

780

Χαρούμενοι πελάτες

5. Ιδανικό μπάνιο: Βάλτε το ντους στο μπάνιο σας  

Η αυτοκρατορία της αισθητικής των ρωμαϊκών λουτρών έχει τελειώσει επίσημα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Οι άνθρωποι άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι ακόμη κι αν έχουν μπανιέρα στο σπίτι τους, καθημερινά κάνουν ντούς στην μπανιέρα κι όχι μπάνιο με αφρόλουτρα κλπ.

Παρόλα αυτά, ακόμα και το ντους μπορεί να είναι μια ξεχωριστή αισθησιακή εμπειρία. Αν αντικαταστήσετε την μπανιέρα σας με ντουζιέρα, αναβαθμίζετε πολύ την διαδικασία του λουτρού σας, καθώς οι σύγχρονες καμπίνες ντους  μπορούν να διαθέτουν υδρομασάζ και ατμόλουτρο.

Ωστόσο μπορείτε να σκεφτείτε και πιό οικονομικά. Δηλαδή να μην αλλάξετε τη μπανιέρα σας σε ντουζιέρα, εφόσον δεν υπάρχουν άλλα μπάνια στο σπίτι με μπανιέρα και να κάνετε μια επισμάλτωση. Η επιλογή εξαρτάται από εσάς και τις ανάγκες σας.

6. Ιδανικό μπάνιο : Τοποθετήστε σωστό φωτισμό και κατάλληλο καθρέφτη

Όσο για το φωτισμό σε ένα μπάνιο θα πρέπει να είναι άπλετος και καθαρός. Ένα ιδανικό μπάνιο έχει έναν συνδυασμό από διάχυτο φωτισμό και εντοπισμένο φωτισμό για κάθε χρήση.

Ο φωτισμός της οροφής είναι κατάλληλος για γενικό φωτισμό του χώρου. Όμως θα κάνει σκιές στο πρόσωπό σας όταν κοιτάζεστε στον καθρέφτη.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα θέλετε επίσης σποτάκια ή άλλα κατακόρυφα φωτιστικά τοποθετημένα και στις δύο πλευρές του καθρέφτη. Ορισμένα μοντέλα καθρέπτη μπάνιου έχουν και ενσωματωμένο χώρο για φαρμακείο, ενώ διαθέτουν και στήλες φωτισμού.

Επίσης καλό είναι να υπάρχει πρόβλεψη επιπλέον φωτισμού για τον χώρο του ντους. Όταν είναι κλειστή η κουρτίνα της ντουσιέρας ή η πόρτα της καμπίνας και υπάρχουν και υδρατμοί ο χώρος δεν φωτίζεται αρκετά. Ο επιπλέον φωτισμός χρειάζεται για λόγους προστασίας από πτώσεις, ιδίως αν υπάρχουν ηλικιωμένα άτομα. 

Και για την ανακαίνιση του μπάνιου σας, εμπιστευτείτε το συνεργείο του Μάστορα! Δείτε εδώ την τρέχουσα προσφορά μας για ανακαίνιση μπάνιου.

ανακαίνιση σπιτιού

Καλέστε στο 213-03-66-203

ή στείλτε μας ένα μήνυμα στο Email ή στο Facebook

για να κλείσουμε ΔΩΡΕΑΝ ένα ραντεβού στον χώρο σας και να σας δώσουμε μία προσφορά για τις εργασίες που επιθυμείτε.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Ο Μάστορας
Average rating:  
 0 reviews

Διαβάστε σχετικά: