Πλούτωνος 37, 17236, Δάφνη - 213 0366 203

Blog

Ανακαίνιση Μπάνιου: 5 παράγοντες που καθορίζουν το κόστος

Tελευταία ενημέρωση 03/08/2020

Ανακαίνιση μπάνιου: πόσο θα μου κοστίσει;  

Σε μια ανακαίνιση μπάνιου, το κόστος είναι το κύριο κριτήριο για να αποφασίσετε αν θα την κάνετε ή όχι.
Παρακάτω αναφέρουμε τους 5 κυριότερους παράγοντες που καθορίζουν το κόστος μιας ανακαίνισης μπάνιου. Έτσι θα ξέρετε από την αρχή τι πρέπει να υπολογίσετε και θα μπορέσετε πιο εύκολα να προχωρήσετε σε έξυπνες και οικονομικές λύσεις.

ανακαίνιση σπιτιού
420

Ολικές ανακαινίσεις μπάνιου

360

Μερικές ανακαινίσεις μπάνιου

780

Χαρούμενοι πελάτες

1. Ανακαίνιση μπάνιου και κόστος: Ολική ή μερική ανακαίνιση;
 

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να αποφασίσετε είναι αν θα κάνετε ολική ή μερική ανακαίνιση μπάνιου. Σε μια μερική ανακαίνιση τα πράγματα είναι πιο απλά και το κόστος καθορίζεται από τις συγκεκριμένες αλλαγές που θέλετε να κάνετε. Για παράδειγμα μπορείτε να αλλάξετε τα έπιπλα μπάνιου, ή τα είδη υγιεινής ή να αλλάξετε τις μπαταρίες ή να τοποθετήσετε μία καμπίνα ντουζιέρας κ.ά.

Στην ολική ανακαίνιση, που περιλαμβάνει και την αντικατάσταση των σωληνώσεων ύδρευσης και αποχέτευσης, την τοποθέτηση νέων πλακιδίων και πιθανόν και προσθήκες/αλλαγές στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση ή γκρεμίσματα-χτισίματα, υπολογίζονται και άλλοι παράγοντες που έχουν να κάνουν με την δόμηση, το υδραυλικό δίκτυο και το ηλεκτρολογικά όλου του σπιτιού. Σε αυτήν την περίπτωση το συνεργείο που θα επιλέξετε θα κάνει μία συνολική εκτίμηση των εργασιών και θα σας δώσει προσφορά.

ανακαίνιση μπάνιου και κόστος

2. Ανακαίνιση μπάνιου και κόστος: πόσα τετραγωνικά είναι το μπάνιο μου;

Ο δεύτερος παράγοντας που καθορίζει το κόστος είναι το εμβαδόν του μπάνιου. Αυτό καθορίζει και το κόστος της υδραυλικής εγκατάστασης και το κόστος αγοράς και τοποθέτησης πλακιδίων. Για τον υπολογισμό του κόστους δεν μετράτε μόνο την επιφάνεια του δαπέδου, αλλά και αυτές των τοίχων, εφόσον επενδυθούν με πλακάκια.  Η ανακαίνιση σε ένα μικρό μπάνιο μπορεί να κοστίσει από 600 €  και να φτάσει ως και τα 1.200 – 1.500 € με μέσες οικονομικές επιλογές σε είδη υγιεινής και πλακίδια.

ανακαίνιση μπάνιου

Καλέστε στο 213-03-66-203

ή στείλτε μας ένα μήνυμα στο Email ή στο Facebook

για να κλείσουμε ΔΩΡΕΑΝ ένα ραντεβού στον χώρο σας και να σας δώσουμε μία προσφορά για τις εργασίες που επιθυμείτε.

3. Ανακαίνιση μπάνιου και κόστος: τι πλακάκια θα βάλω;

Το τρίτο πράγμα που πρέπει να δείτε είναι τα πλακάκια που θα τοποθετηθούν. Αν έχετε αποφασίσει  να αλλάξετε και τα πλακάκια του μπάνιου σας, τότε θα πρέπει να επιλέξετε πλακάκια δαπέδου και τοίχου ειδικά για μπάνια. Προτείνουμε να επιλέξετε πλακάκια δαπέδου ποιοτικά, ανθεκτικά και χαμηλής υδατοαποροφητικότητας. Το κόστος για αγοράσετε ποιοτικά πλακάκια δαπέδου μπάνιου είναι τουλάχιστον 8-10 ευρώ/τ.μ. Για τα πλακάκια στους τοίχους του μπάνιου που δεν χρειάζονται τόσο αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας, μπορείτε να στραφείτε και σε πιο οικονομικές επιλογές που σας ταιριάζουν αισθητικά.

4. Ανακαίνιση μπάνιου και κόστος: ποιά είδη υγιεινής, μπαταρίες και έπιπλα;

Από τα είδη υγιεινής, σ’ αυτό που πρέπει να επενδύσετε περισσότερα είναι η μπανιέρα, εφόσον θέλετε μπανιέρα, αντί για ντουζιέρα. Ο λόγος είναι ότι αν χρειαστεί να την αλλάξετε, οι εργασίες αντικατάστασης περιλαμβάνουν γκρεμίσματα και τοποθέτηση πλακιδίων. Αυτό σημαίνει ότι η αλλαγή θα κοστίσει πολύ περισσότερο από τα υπόλοιπα είδη υγιεινής. Γι αυτό προτείνουμε να κάνετε επιλογή μπανιέρας αρχικά ποιοτικής και μετά όμορφης αισθητικά. Το ίδιο ισχύει και για την επιλογή καμπίνας ντουζιέρας.

Ο νιπτήρας δε χρειάζεται να είναι και τόσο ακριβός ωστόσο μη πάρετε και τον πιο φθηνό. γιατί είναι το έπιπλο που χρησιμοποιείται πιο συχνά στο μπάνιο και η επιφάνειά του φθείρεται πιο γρήγορα. Όσο για τη λεκάνη, επιλέξτε μια μεσαίου κόστους, ώστε να συνδυάζει κομψότητα και ποιότητα.

Στα έπιπλα μπάνιου υπάρχει μεγάλη ποικιλία σχεδίων και κόστους. Εδώ είστε ελεύθεροι να επιλέξετε όποια λύση ταιριάζει στον χώρο και στο γούστο σας.

Στις μπαταρίες μπάνιου επίσης δεν θα πρέπει να κάνουμε μεγάλες εκπτώσεις. Λύσεις για μπαταρίες / βρύσες αξίας χαμηλότερης από 50 ευρώ, δεν είναι αξιόπιστες και εμφανίζουν συχνά βλάβες.

ανακαίνιση μπάνιου στον άγιο δημήτριο 2

5. Ανακαίνιση μπάνιου και κόστος: ποιό συνεργείο να διαλέξω;

Το συνεργείο που θα σας κάνει τις τεχνικές εργασίες παίζει τον πιο καθοριστικό ρόλο στην απόφασή σας για ανακαίνιση. Η επιλογή δεν έχει να κάνει τόσο με το ύψος της προσφοράς που θα σας κάνουν, αλλά με το αν είναι καλοί τεχνίτες. Αν γίνει καλή δουλειά στην ανακαίνιση του μπάνιου σας τότε και το μπάνιο σας θα λειτουργεί σωστά και δεν θα εμφανιστούν μελλοντικές βλάβες που μπορεί να σας κοστίσουν πολύ περισσότερα χρήματα για να τις επιδιορθώσετε.

Συμβουλή: Ζητήστε αρκετές προσφορές ώστε να μπορείτε να επιλέξετε τη καλύτερη. Προσέξτε αν στις προσφορές συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ. Επίσης αν παρέχονται τα είδη υγιεινής και τα πλακάκια ή θα πρέπει να τα αγοράσετε εσείς. Κανονίστε ένα ραντεβού να δουν τα συνεργεία από κοντά τον χώρο σας ώστε να σας δώσουν συγκεκριμένη και προσαρμοσμένη προσφορά.

Ρωτήστε στον κύκλο σας και δείτε δουλειές του συνεργείου πριν καταλήξετε στην απόφασή σας.

ανακαίνιση σπιτιού

Καλέστε στο 213-03-66-203

ή στείλτε μας ένα μήνυμα στο Email ή στο Facebook

για να κλείσουμε ΔΩΡΕΑΝ ένα ραντεβού στον χώρο σας και να σας δώσουμε μία προσφορά για την ανακαίνιση του μπάνιου σας.

Ο Μάστορας συνεργάζεται για τις υδραυλικές εργασίες με την ομάδα του Θες Υδραυλικό
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Ο Μάστορας
Average rating:  
 0 reviews

Διαβάστε σχετικά: