Πλούτωνος 37, 17236, Δάφνη - 213 0366 203

Blog

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με βάψιμο τοίχων

Tελευταία ενημέρωση 28/07/2020

Η ανακαίνιση του σπιτιού για τις γιορτινές ημέρες μπορεί να γίνει άμεσα, γρήγορα, χωρίς μεγάλο κόστος και φασαρία. Για να μεταμορφώσετε το χώρο σας και να δώσετε στο σπίτι σας χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με διακοσμητικά στοιχεία που ταιριάζουν στα γούστα σας, αρκεί ένα βάψιμο τοίχων. ‘Ενας φρεσκοβαμμένος τοίχος μπορεί να στολιστεί γιορτινά και να δείχνει πανέμορφος ακόμη κι αν έχει ένα ουδέτερο παλ χρώμα.

Το βάψιμο του τοίχου, όμως, και η διακόσμηση του χώρου πάνε μαζί. Το ένα συμπληρώνει και καθορίζει το άλλο. Γι΄ αυτό το τεχνικό συνεργείο omastoras σάς δίνει παρακάτω κάποιες απλές ιδέες ανακαίνισης σπιτιού, σε περίπτωση που θέλετε να βάψετε και να φρεσκάρετε το σπίτι σας για τις ημέρες των γιορτών. Όποια κι αν είναι η επιλογή σας για το χρώμα στο βάψιμο του τοίχου, συνδυάστε την και με την κατάλληλη γιορτινή διακόσμηση που ταιριάζει στο σπίτι σας.

 

Λευκά Χριστούγεννα με λευκό χρώμα

Το δωμάτιο αυτό είναι βαμμένο σε κλασικές ουδέτερες αποχρώσεις του λευκού κι έχει διακοσμηθεί με απλές πινελιές σε χρώματα του χρυσού και του ασημένιου που δίνουν μία ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Σε αυτή την πρόταση βλέπετε πώς ακόμη με ένα απλό βάψιμο και επιλέγοντας μόνο ένα ουδέτερο χρώμα, χωρίς πολλές χρωματικές αντιθέσεις, ο χώρος αποκτά την αισθηση της φρεσκάδας και της καθαριότητας, της ηρεμίας και της θαλπωρής. Το λευκό χρώμα στους τοίχους άλλωστε είναι ένα χρώμα με κλασική αξία. Αν επιλέξετε το διαχρονικό λευκό για το βάψιμο στους τοίχους, τότε πρέπει να ξέρετε ότι σε αυτή την περίπτωση η διακόσμηση έχει τον πρώτο λόγο. Τα διακοσμητικά στοιχεία είναι αυτά που θα δώσουν στο χώρο ύφος και χαρακτήρα, αφού θα τον χρωματίσουν με τις πινελιές τους. Και οι επιλογές σε αυτή την περίπτωση είναι αμέτρητες καθώς το λευκό χρώμα είναι κατάλληλο και ταιριαστό για κάθε λογής διακοσμητικές δημιουργίες και για κάθε γιορτινή περίσταση.
 

Βάψιμο σε χρώματα θαλπωρής χειμώνα

Αυτό το δωμάτιο δείχνει να σε καλωσορίζει με ζεστασιά. Εκπέμπει θαλπωρή και παρότι το χρώμα στον τοίχο είναι σκοτεινό, ο χώρος μοιάζει να έχει το φως της φυσικής σκιάς του χειμώνα. Ο τοίχος έχει βαφτεί σε απόχρωση του γκρι-μπλε που δένει αρμονικά με το λιτό λευκό τζάκι το οποίο αναδεικνύεται στο χώρο με λιτά διακοσμητικά στοιχεία. Το φως των κεριών και η απλή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με άσπρα φωτάκια, χωρίς πολλά στολίδια και χρώματα, αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο την επιλογή του χρώματος στο βάψιμο του τοίχου και δίνουν ατμόσφαιρα γιορτινή και χριστουγεννιάτικη στο χώρο . Για να συμπληρωθεί σωστά το αισθητικό αποτέλεσμα, εδώ η διακόσμηση θα πρέπει να είναι λιτή και με φυσικά στοιχεία.
 

Δραματικά σκούρο χρώμα

Αν θέλετε να δώσετε στο σπίτι σας έντονη ατμόσφαιρα αρχοντιάς και κατάνυξης τότε ένα τοίχος βαμμένος σε έντονο σκούρο χρώμα μπορεί να γίνει ο καμβάς για να αναδείξετε τα αγαημένα σας έργα τέχνης ή παλιούς πίνακες. Οτιδήποτε πολύτιμο τοποθετηθεί σε σκούρο φόντο αποκτά αξία και μυστήριο. Τις γιορτινές μέρες ένα τοίχος βαμμένος σε σκούρο χρώμα μπορεί να φιλοξενήσει μπροστά τους το ανοιχτόχρωμο καναπέ σας που θα τοποθετηθεί προσωρινά στην άκρη για να έχετε χώρο στο ρεβεγιόν. ‘Ενα ανοιχτόχρωμός ρετρό καναπές φορτωμένος με πολύχρωμα δώρα μπροστά από έναν φρεσκοβαμμένο σκουρόχρωμο τοίχο είναι η απόλυτη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.
 

Ζεστό Κόκκινο

Το κόκκινο ήταν πάντα το χρώμα των Χριστουγέννων. Και στο πνεύμα των ημερών, ο τοίχος έχει βαφτεί σε ζεστό κόκκινο χρώμα. ‘Ενα ολόκληρος τοίχος βαμμένος σε ζεστό κόκκινο που ταιριάζει απόλυτα στο γιορτινό κλίμα των ημερών. Τα διακοσμητικά στοιχεία είναι στην ίδια απόχρωση του γλυκού κόκκινου με αυτή που έχει βαφτεί ο τοίχος. Αυτό, για να αποφύγουμε τις έντονες χρωματικές αντιθέσεις όταν ο τοίχος έχει βαφτεί σε ένα τόσο έντονο χρώμα. Όμως τη διαφορά κάνει η μόνη αντίθεση που δεν είναι άλλη από τα λιτά κουζινικά σε λευκή πορσελάνη. Η αριστοκρατική και μοντέρνα πλευρά στην χριστουγεννιάτικη ανακαίνιση και διακόσμηση.
 

Λιτή φυσική ομορφιά για παλ χρώματα

Γιατί να μην φέρετε το δάσος στο σπίτι σας τις ημέρες των Χριστουγέννων; Αυτό το λιτά φρεσκοβαμμένο δωμάτιο έχει διακοσμηθεί σε απλές γραμμές με φυσικά υλικά, όπως ένα κλαδί ελάτου, που δίνει στο χώρο γιορτινή χριστουγεννιάτικη νότα. Ακόμη και ένα φρεσκάρισμα στο χώρο με βάψιμο σε παλ χρώματα και κάποια διακοσμητικά απλά σε γήινους τόνους, αρκούν για να ομορφύνουν χαρούμενα και γιορτινά το χώρο μας .
 

Βάψιμο του χωλ-διαδρόμου

Συνήθως δεν δίνουμε και μεγάλη σημασία σε χώρους όπως η είσοδος, ο διάδρομος ή και το χωλ ενός σπιτιού. Αυτοί οι χώροι όμως αν βαφτούν κατάλληλα με χρώματα που αναδεικνύουν τα δομικά στοιχεία, δίνουν άλλη εικόνα στην πρώτη ματιά του σπιτιού σας. Στη φωτογραφία το βάψιμο και η κατάλληλη επιλογή χρώματος του τοίχου μεταμορφώνει στο χώρο της σκάλας. Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, απλή με φυσικά στοιχεία και σε γήινα χρώματα, συμπληρώνει αρμονικά την γιορτινή ατμόσφαιρα.

 
Πηγή φωτογραφιών: https://thechromologist.com/
 

Καλέστε στο 213-03-66-203

ή στείλτε μας ένα μήνυμα στο Email ή στο Facebook

για να κλείσουμε ΔΩΡΕΑΝ ένα ραντεβού στον χώρο σας και να σας δώσουμε μία προσφορά για τις εργασίες που επιθυμείτε.

Διαβάστε σχετικά: