Πλούτωνος 37, 17236, Δάφνη - 213 0366 203

Blog

5 + 1 βήματα για την ανακαίνιση της βεράντας ή της αυλής σας

ανακαίνιση βεράντας αυλήσ ο μάστορασ

Tελευταία ενημέρωση 30/07/2020

Άνοιξη και ανακαίνιση βεράντας και αυλής πάνε μαζί!

Η άνοιξη φτάνει στο τέλος της και το καλοκαίρι έρχεται! Σύντομα, με την άνοδο της θερμοκρασίας, το περιβάλλον του σπιτιού θα είναι ασφυκτικό, αλλά και η «κλεισούρα» του κλιματιστικού δεν φαντάζει η καλύτερη επιλογή. Τι καλύτερο, λοιπόν, από τη χαλάρωση στη βεράντα;


Τα περισσότερα διαμερίσματα διαθέτουν βεράντα, μικρή ή μεγάλη δεν έχει σημασία, και κάποιοι είναι οι τυχεροί που μένουν σε μονοκατοικία με μια μικρή έστω αυλή. Μπαλκόνι, βεράντα, αυλή, όποιον εξωτερικό χώρο κι αν έχετε, μπορείτε να τον μεταμορφώσετε έξυπνα και οικονομικά στον προσωπικό σας παράδεισο για την άνοιξη και το καλοκαίρι!
Η ανακαίνιση του μπαλκονιού, της βεράντας ή της αυλής θα αλλάξει το περιβάλλον σας, αλλά και τη διάθεσή σας. Θα γίνουν το καταφύγιό σας όταν επιστρέφετε στο σπίτι.

 

Έχει μεγάλο κόστος η ανακαίνιση της βεράντας ή της αυλής;

Η απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι. Με έξυπνους τρόπους μπορεί να ανανεωθεί ο χώρος, να γίνει λειτουργικός και άνετος, ακόμη κι αν είναι πολύ μικρός. Επιπλέον, αν συνυπολογίσει κάποιος και τα χρήματα που ξοδεύει, αφενός για τη χρήση κλιματιστικού, μια και δεν μπορεί να απολαύσει στη βεράντα του το δροσερό βραδινό αεράκι, και αφετέρου σε εξόδους, τότε συνειδητοποιεί ότι η ανακαίνιση βεράντας είναι μία κερδοφόρα επένδυση. Διαβάστε παρακάτω τις προτάσεις μας για την οικονομική ανανέωση της βεράντας ή της αυλής σας.

 

1. Χρωματισμός τοίχων

Για την ανακαίνιση της βεράντας ή της αυλής σας, θα ξεκινήσετε από τα βασικά. Ένα φρεσκάρισμα στους τοίχους θα δώσει νέα πνοή στον χώρο σας. Αν έχετε τη δυνατότητα επιλογής χρώματος ακόμη καλύτερα. Μπορείτε να διαλέξετε κάτι φρέσκο και δροσερό από την παλέτα της φύσης που θα σας ξεκουράζει.

ανακαίνιση βεράντας

 

2. Αποκατάσταση δαπέδου

Το δάπεδο στις περισσότερες βεράντες και αυλές είναι συχνά «ταλαιπωρημένο», παλιό και φθαρμένο. Και εδώ έχετε διάφορες επιλογές. Ας ξεκινήσουμε από τις πιο απλές. Αν έχετε βεράντα με μάρμαρο ή μωσαϊκό, με τρίψιμο και γυάλισμα μπορεί να γίνει σαν καινούριο. Αν έχετε πλακάκια, παλιά ή σπασμένα, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε. Φυσικά, μπορείτε να τοποθετήσετε πάνω σε οποιοδήποτε υπάρχον δάπεδο, ξύλο τύπου deck, φυσικό ή απομίμηση, που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της βεράντας σας. Στην αυλή μπορείτε να τοποθετήσετε συνθετικό χλοοτάπητα, φυσικές πλάκες ή ξύλο, σε συνάρτηση πάντα και με την έκτασή της.

 

ανακαίνιση βεράντας

 

3. Ιδιωτικότητα

Μια και η βεράντα ή η αυλή πλέον θα αποτελεί ζωτικό χώρο του σπιτιού σας, είναι σκόπιμο να απομακρύνετε και τα αδιάκριτα βλέμματα. Η τοποθέτηση τέντας ή η αντικατάσταση του τεντόπανου, αν είναι παλιό και έχει φθαρεί, είναι η εύκολη λύση, που προσφέρει ιδιωτικότητα αλλά και σκίαση. Αν έχετε τη δυνατότητα, μπορείτε να κατασκευάσετε μία ξύλινη πέργκολα, που σε συνδυασμό με αναρριχητικά φυτά θα σας μεταφέρουν στην εξοχή.

 

Υπάρχουν πάντα και οι επιλογές ξύλινων ή ελαφρών μεταλλικών διαχωριστικών με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, που μπορούν να αναβαθμίσουν την αισθητική του χώρου σας.

Η πιο οικονομική και απλή επιλογή είναι τα διαχωριστικά από καλάμι ή μπαμπού, εφόσον ταιριάζουν με την υπόλοιπη αισθητική του σπιτιού σας.

 

4. Πράσινο, φυτά, λουλούδια

Ούτε να το σκέφτεστε ότι θα κάνετε ανακαίνιση βεράντας ή αυλής και δεν θα προβλέψετε χώρο για λουλούδια, όσο μικρή κι αν είναι. Αν σας έχουν κουράσει οι γλάστρες, μπορείτε να κατασκευάσετε χτιστές ζαρντινιέρες σε συγκεκριμένα σημεία, που δεν θα σας περιορίζουν τον χώρο, ένα με δύο είναι αρκετά. Φυσικά, κατά την κατασκευή τους θα πρέπει να προβλέψετε για την πολύ καλή μόνωσή τους.

 

Εναλλακτικά, μπορείτε να κατασκευάσετε ξύλινες ζαρντινιέρες. Και μια κατακόρυφη ξύλινη κατασκευή με γλαστράκια σε συνδυασμό με άλλα διακοσμητικά θα ήταν μία καλή και ιδέα.

 

 

5. Έπιπλα βεράντας

Αν δεν θέλετε να δαπανήσετε χρήματα αγοράζοντας έπιπλα βεράντας, με την ευκαιρία της ανακαίνισης, μπορείτε να κατασκευάσετε χτιστούς ή ξύλινους πάγκους ή ακόμα και πάγκους από παλέτες. Θα τους διακοσμήσετε με χρωματιστά μαξιλαράκια και δεν θα χρειαστείτε τίποτε άλλο!

 

 

6. Φωτισμός

Ανακαίνιση βεράντας ή αυλής και γενικά εξωτερικού χώρου, χωρίς πρόβλεψη για τον κατάλληλο φωτισμό, είναι μισή δουλειά. Τα φώτα οροφής που υπάρχουν στα περισσότερα μπαλκόνια δεν είναι και η καλύτερη επιλογή ή μάλλον είναι η χειρότερη. Με επίτοιχα φωτιστικά κατακόρυφης δέσμης φωτός, σποτ, φαναράκια ή και κρυφό φωτισμό θα δημιουργήσετε μία ατμόσφαιρα μαγική.

Σκέφτεστε ακόμη αν πρέπει να ανακαινίσετε τη βεράντα ή την αυλή σας; Μην το σκέφτεστε, το καλοκαίρι πλησιάζει!

Επικοινωνήστε μαζί μας, για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τις ανακαινίσεις ή τις κατασκευές που θέλετε να κάνετε στους εξωτερικούς σας χώρους.

 

Καλέστε στο 213-03-66-203

ή στείλτε μας ένα μήνυμα στο Email ή στο Facebook

για να κλείσουμε ΔΩΡΕΑΝ ένα ραντεβού στον χώρο σας και να σας δώσουμε μία προσφορά για τις εργασίες που επιθυμείτε.

Ο Μάστορας συνεργάζεται για τις υδραυλικές εργασίες με την ομάδα του Θες Υδραυλικό

Διαβάστε σχετικά: