Πλούτωνος 37, 17236, Δάφνη - 213 0366 203

Blog

Μόνωση ταράτσας

μόνωση ταράτσας

Tελευταία ενημέρωση 25/02/2021

Η καλύτερη λύση για την προστασία ενός κτηρίου από τις καιρικές συνθήκες αλλά και για εξοικονόμηση ενέργειας είναι η θερμομόνωση – υγρομόνωση του κτηρίου. Η πιο βασική όμως εργασία μόνωσης που μπορεί να γίνει ακόμα και σε ένα πολύ παλιό κτήριο και έχει άμεσα αποτελέσματα είναι η μόνωση της ταράτσας. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται δροσιά το καλοκαίρι και λιγότερη παγωνιά τον χειμώνα, οπότε έχουμε μείωση των εξόδων θέρμανσης και ψύξης.

Επιπλέον και πολύ σημαντικό είναι ότι επιτυγχάνεται η προστασία από τα νερά της βροχής που δημιουργούν πολλά προβλήματα όταν ποτίζουν τις επιφάνειες του κτηρίου. Η υγρασία προκαλεί διάβρωση στις επιφάνειες του κτηρίου και εξωτερικά, αλλά και στο εσωτερικό των κατοικιών, με ζημιές όχι μόνο στο χρώμα, αλλά και στον σοβά, το μπετόν και ακόμα και στον σιδερένιο οπλισμό, αν αφήνεται για πολύ καιρό ανεξέλεγκτη. Επίσης σχετίζεται και με προβλήματα υγείας που προκαλεί η μούχλα στους εσωτερικούς χώρους, όταν την αφήσουμε να αναπτυχθεί.

Οι εργασίες που γίνονται για την μόνωση της ταράτσας ενός κτηρίου είναι:

  • Πλύσιμο με ειδικό πιεστικό μηχάνημα όλης της επιφάνειας της ταράτσας για την απομάκρυνση σαθρών υλικών, σκόνης, φυτικών οργανισμών, αλάτων, λαδιών, κλπ.
  • Κλείσιμο με μονωτικό ρητινούχο υλικό όλων των ρωγμών που υπάρχουν.
  • Πέρασμα σε όλη την επιφάνεια της ταράτσας με ένα χέρι υδατοδιαλυτό αστάρι δύο συστατικών για την καλύτερη εφαρμογή και πρόσφυση του μονωτικού υλικού.
  • Πέρασμα σε όλη την επιφάνεια της ταράτσας δύο χέρια με μονωτικό –στεγανωτικό υλικό.

Το κατάλληλο υλικό που θα χρησιμοποιηθεί για τη μόνωση της ταράτσας ποικίλει ανάλογα με τις ανάγκες του κτηρίου και το κόστος που θέλουν να δαπανήσουν οι διαχειριστές του κτηρίου. Μπορεί να γίνει η μόνωση της ταράτσας με υλικά θερμομόνωσης, αν υπάρχουν μεγάλες θερμικές απώλειες στο κτήριο ή με υλικά υγρομόνωσης αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγρασίας. Πολλές φορές χρησιμοποιούνται υλικά που να προσφέρουν λύση και για τα δύο προβλήματα, εφόσον υπάρχει τέτοια ανάγκη.

Στο omastoras.gr διαθέτουμε τους κατάλληλους τεχνικούς, που θα σας προτείνουν την καλύτερη λύση για τη στεγανοποίηση και μόνωση της ταράτσας σας.

Επίσης προτείνουμε ανεπιφύλακτα πριν αρχίσουν οι εργασίες μόνωσης να γίνει έλεγχος και επισκευές στις υδρορροές του κτηρίου για μια ολοκληρωμένη προστασία από τα νερά της βροχής.

ανακαίνιση σπιτιού

Η τεχνική εταιρεία omastoras.gr

Καλέστε στο 213-03-66-203

ή στείλτε μας ένα μήνυμα στο Email ή στο Facebook

για να κλείσουμε ΔΩΡΕΑΝ ένα ραντεβού στον χώρο σας και να σας δώσουμε μία προσφορά για τις εργασίες που επιθυμείτε.

Ο Μάστορας συνεργάζεται για τις υδραυλικές εργασίες με την ομάδα του Υδραυλικού

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Ο Μάστορας
Average rating:  
 0 reviews

Διαβάστε σχετικά: