Πλούτωνος 37, 17236, Δάφνη 213 0366 203

Άρθρα

3 σημαντικά κριτήρια για να επιλέξετε χρώματα τοίχου για το σπίτι σας

χρώματα τοίχου

Tελευταία ενημέρωση 31/03/2021

Πώς να διαλέξετε χρώματα τοίχου για την ανανέωση του χώρου σας

Τα χρώματα τοίχου του σπιτιού μας, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διάθεσή μας. Η σωστή επιλογή των χρωμάτων μας δημιουργεί θετικά συναισθήματα, δημιουργεί ατμόσφαιρα θαλπωρής και ηρεμίας και μας κάνει να νιώθουμε όμορφα και άνετα στο χώρο.

Πώς όμως μπορούμε τα επιλέξουμε τα κατάλληλα χρώματα τοίχου, από τα εκατοντάδες που υπάρχουν για το βάψιμο του σπιτιού; Παρακάτω αναφέρουμε 3 σημαντικά κριτήρια για την επιλογή σας:

ανακαίνιση σπιτιού
140

Ελαιοχρωματισμοί στα πλαίσια μερικής ανακαίνισης

140

Χαρούμενοι πελάτες

1) Τα έπιπλα, οι κουρτίνες, τα χαλιά και η γενικότερη διακόσμηση του χώρου

Η επιλογή χρώματος για τους τοίχους κάθε δωματίου  πρέπει να έρχεται σε αρμονία με τα υπόλοιπα στοιχεία που θα συνυπάρχουν στο συγκεκριμένο χώρο. Πριν επιλέξετε το χρώμα για τους τοίχους, θα πρέπει να έχετε μια ιδέα για τα έπιπλα, τις κουρτίνες και τα χαλιά σας.

χρώματα τοίχου καθιστικό μπεζ

Προσπαθήστε να ταιριάξετε όλα τα χρώματα μεταξύ τους για να υπάρχει ένα όμορφο αποτέλεσμα. Δεν χρειάζεται να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό διακοσμητή για να πάρετε τη τελική σας απόφαση. Σχεδιάστε από πριν και σκεφτείτε τον συνδυασμό χρωμάτων για τους τοίχους ώστε να αναδείξετε τα έπιπλα και τα υπόλοιπα στοιχεία που θα τοποθετήσετε στο χώρο σας. Αν δυσκολεύεστε να καταλήξετε, το τεχνικό μας συνεργείο συμβουλεύει ποιο χρώμα ταιριάζει καλύτερα στο κάθε δωμάτιο.

2) Ο προσανατολισμός του δωματίου

Ο δεύτερος παράγοντας για την επιλογή χρώματος στους τοίχους είναι από πού φωτίζεται το δωμάτιο. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά χρώματα αν το δωμάτιο που θέλετε να βάψετε έχει προσανατολισμό προς τα ανατολικά και νότια και διαφορετικό προς τα βόρεια. Η ίδια απόχρωση μπορεί να φαίνεται πολύ διαφορετική σε δύο δωμάτια που έχουν διαφορετικό προσανατολισμό.

χρώματα τοίχου λευκό καθιστικό

Αυτό γίνεται επειδή ένα ανατολικό δωμάτιο δέχεται το φως του ήλιου περισσότερες ώρες της ημέρας και επίσης η κλίση των ακτίνων του ήλιου είναι διαφορετική, οπότε δίνει άλλους τονισμούς στα χρώματα. Γι αυτό το λόγο σας συμβουλεύουμε να δοκιμάσετε το χρώμα πρώτα σε χαρτόνι και να το τοποθετήσετε στον τοίχο που θέλετε να βάψετε, ώστε να ελέγξετε το πώς φαίνεται όλες τις ώρες της ημέρας.

3) Η χρήση του κάθε δωματίου

Το τρίτο και ίσως το σημαντικότερο κριτήριο για να επιλέξετε τα κατάλληλα χρώματα τοίχου είναι η χρήση του κάθε δωματίου. Αν πρόκειται για το υπνοδωμάτιό σας, θα θέλετε να νιώθετε ζεστασιά και ηρεμία. Αν πρόκειται για την κουζίνα σας θα θέλετε να δίνει την αίσθηση της φωτεινότητας και της καθαριότητας (και προσέξτε, ποτέ μπλε στην κουζίνα, γιατί κόβει την όρεξη!)

χρώματα τοίχου κόκκινη τραπεζαρία

Η τεχνική εταιρεία Omastoras είναι στη διάθεσή σας για να σάς δώσει πολύτιμες συμβουλές για να κάνετε την καλύτερη επιλογή για τα χρώματα τοίχου στον χώρο σας. Διαθέτουμε πολυετή  εμπειρία σε ελαιοχρωματισμούς και σε οικονομικές τιμές.

ανακαίνιση σπιτιού

Καλέστε στο 213-03-66-203

ή στείλτε μας ένα μήνυμα στο Email ή στο Facebook

για να κλείσουμε ΔΩΡΕΑΝ ένα ραντεβού στον χώρο σας και να σας δώσουμε μία προσφορά για τις εργασίες που επιθυμείτε.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Ο Μάστορας
Average rating:  
 0 reviews
Back to top