Πλούτωνος 37, 17236, Δάφνη - 213 0366 203

Blog

Έργο: Βάψιμο εξωτερικών τοίχων κτιρίου

βαψιμο εξωτερικων τοιχων μαστορασ

Tελευταία ενημέρωση 03/08/2020

Βάψιμο εξωτερικών τοίχων κτιρίου στην Αγία Παρασκευή Αττικής

Το βάψιμο των εξωτερικών τοίχων είναι μία πολύ σπουδαία τεχνική εργασία που συντηρεί, ανανεώνει και αναβαθμίζει το ακίνητο.

Δείτε πώς αναδείχτηκε το κτίριο που βρίσκεται σε κεντρική λεωφόρο της Αθήνας, μετά τις εργασίες ελαιοχρωματισμού που ανέλαβε να κάνει το τεχνικό συνεργείο omastoras. Οι τεχνίτες του omastoras κυριολεκτικά το μεταμόρφωσαν!

 

βαψιμο εξωτερικου κτιριου αγια παρασκευη πριν και μετα μαστορασ
Το ίδιο κτίριο πριν και μετά τις εργασίες ελαιοχρωματισμού.

Το κτίριο όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που τραβήχτηκε ΠΡΙΝ πριν τις εργασίες, είχε να βαφτεί πολλά χρόνια. Μάλιστα τα σημάδια από την ατμοσφαιρική ρύπανση με τις βροχές και το καυσαέριο είχαν αφήσει εμφανή τα ίχνη τους σε όλη την επιφάνεια των τοίχων.

βαψιμο εξωτερικου κτιριου πριν οψη 1
Πλαϊνή όψη του κτιρίου, ΠΡΙΝ τον ελαιοχρωματισμό.
βαψιμο εξωτερικου κτιριου οψη πριν 2
Πλαϊνή όψη του κτιρίου ΠΡΙΝ τον ελαιοχρωματισμό.

Οι ιδιοκτήτες του ακινήτου είχαν αρχικά την άποψη ότι η επιλογή ενός χρώματος σε σκούρα απόχρωση ήταν ίσως μία καλή λύση. Αυτή όμως η επιλογή τεχνικά δεν θα είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα για ένα κτίριο, το οποίο βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο με την πρόσοψη στη μεγάλη κυκλοφορία αυτοκινήτων και συνεπώς, αντιμέτωπο με καυσαέριο και ρύπανση.

Έτσι επιλέξαμε ένα χρώμα ποιοτικά ανθεκτικό και σε απόχρωση που ταιριάζει με την αισθητική των υπόλοιπων κτιρίων της περιοχής. Επίσης αναδείξαμε τις δομικές λεπτομέρειες του κτιρίου. Τα γύψινα στα παράθυρα χρωματίστηκαν σε πιό ανοιχτό χρώμα. Κι έτσι βλέποντας το κτίριο, το μάτι πέφτει στα αρχιτεκτονικά στοιχεία.

βαψιμο εξωτερικών τοίχων πλαϊνό μετα ο μαστορας
Πλαϊνή όψη του κτιρίου ΜΕΤΑ τον ελαιοχρωματισμό.

Καλέστε στο 213-03-66-203

ή στείλτε μας ένα μήνυμα στο Email ή στο Facebook

για να κλείσουμε ΔΩΡΕΑΝ ένα ραντεβού στον χώρο σας και να σας δώσουμε μία προσφορά για τις εργασίες που επιθυμείτε.

 

Αυτό το κτίριο είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για τον κατάλληλο συνδυασμό χρωμάτων στο βάψιμο εξωτερικών τοίχων σε ακίνητα του κέντρου της Αθήνας. Το αποτέλεσμα είναι αισθητικά αρμονικό όπως φαίνεται στη φωτογραφία ΜΕΤΑ.

βάψιμο εξωτερικών τοίχων επαγγελματικου κτιριου μετα
Πλαϊνή όψη του κτιρίου ΜΕΤΑ τον ελαιοχρωματισμό.

Συντήρηση και αισθητική

Η αλήθεια είναι πως ο ελαιοχρωματισμός ενός κτιρίου είναι μια εργασία που οι ιδιοκτήτες του την αναβάλλουν συνεχώς. Αρκεί να ρίξετε μια ματιά στα κτίρια της Αθήνας για να το διαπιστώσετε. Οι λόγοι δεν είναι μόνο οικονομικοί, αλλά και ο φόβος για την πολυήμερη αναστάτωση που φέρνει στην καθημερινότητα των ενοίκων μια τέτοια εργασία.

Θα πρέπει όμως να αναλογιστούμε ότι όλα τα κτίρια θέλουν συντήρηση για να διατηρηθούν και να μην αρχίσουν να καταρρέουν.Επιπλέον είναι πολύ σημαντικό να ζούμε σε μία καθαρή και περιποιημένη γειτονιά. Τέλος, ο ελαιοχρωματισμός εξωτερικών τοίχων είναι μία σημαντική ανακαίνιση που ομορφαίνει το ακίνητο και του δίνει αξία, ειδικά αν σκοπεύετε να ενοικιάσετε το χώρο για επαγγελματική στέγη.

Το συνεργείο του Μάστορα ολοκλήρωσε το παραπάνω έργο σε πολύ οικονομική τιμή και σε μόλις 10 εργάσιμες ημέρες!

 

 Βάψιμο εξωτερικών τοίχων και δομικά στοιχεία

Η επιλογή στο χρώμα εξωτερικών τοίχων έγινε σύμφωνα με τις τάσεις που επικρατούν τα τελευταία χρόνια στην αρχιτεκτονική. Σύμφωνα με αυτές, το βάψιμο των εξωτερικών τοίχων σε ένα ακίνητο δεν γίνεται μόνο για διακοσμητικούς λόγους. Κι αυτό γιατί το χρώμα στους εξωτερικούς τοίχους εφαρμόζεται στο τέλος της κατασκευής της τοιχοποιίας για να ξεχωρίσουν κυρίως στοιχεία της αρχιτεκτονικής του κτιρίου.

Κι έτσι βάφονται σε διαφορετική απόχρωση στοιχεία όπως για παράδειγμα: καπνοδόχοι και καμινάδες τζακιού, υδρορροές, κολώνες στο μπαλκόνι και οριζόντια ή κάθετα δοκάρια, ταβάνια μπαλκονιού, ή και τα γύψινα στοιχεία που πλαισιώνουν τα παράθυρα και τα παντζούρια.

Οι χρωματικές επιλογές αντίστοιχα, ανάλογα με το κάθε ακίνητο, παρουσιάζουν μία πλούσια γκάμα επιλογών από προϊόντα με ποιοτικά υλικά. Οι αποχρώσεις σε κάθε χρώμα είναι δεκάδες: σε πράσινο, γκρι, μπεζ, καφέ, ώχρα κ.α. Η επιλογή είναι δική σας, όμως αν έχετε δυσκολίες ή δεν είστε σίγουροι τι ακριβώς πρέπει να επιλέξετε σε περίπτωση που θέλετε διχρωμία στους εξωτερικούς τοίχους, τότε μπορείτε να μάς συμβουλευτείτε άμεσα για να σας κάνουμε κάποιες προτάσεις που ταιριάζουν στο δικό σας ακίνητο.

 

Οι εργασίες επισκευής και ελαιοχρωματισμού των τοίχων

Το βάψιμο των εξωτερικών τοίχων είναι μία τεχνική εργασία που εξασφαλίζει όλα τα παραπάνω με ποιότητα. Γι΄ αυτό και αναφέρουμε παρακάτω τις εργασίες που γίνονται από το τεχνικό συνεργείο μας κατά την επισκευή και τον ελαιοχρωματισμό των εξωτερικών τοίχων ενός ακινήτου:

Αρχικά γίνεται τοποθέτηση της σκαλωσιάς περιμετρικά του κτιρίου και συγκεκριμένα στα σημεία που δεν έχουμε πρόσβαση από τα μπαλκόνια. Ακολουθεί η σχολαστική αφαίρεση του ξεφλουδισμένου χρώματος και όλων των σαθρών τμημάτων της επιφάνειας των εξωτερικών τοίχων και των εξωτερικών επιφανειών στα μπαλκόνια. Στη συνέχεια επισκευάζουμε τις ζημιές που έχει υποστεί ο σοβάς και το σκυρόδεμα.

Ο ελαιοχρωματισμός προσφέρει προστασία στα δομικά στοιχεία του κτηρίου όπως αναφέραμε παραπάνω. Έτσι σε αυτό το στάδιο των εργασιών και σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι σε κάποια σημεία έχει αποκαλυφθεί ο σιδερένιος οπλισμός του τοίχου, τότε γίνεται τρίψιμο για να αφαιρεθεί η διάβρωση. Μετά εφαρμόζεται αντισκωριακό αστάρι (μίνιο) και έπειτα γίνεται εφαρμογή ειδικού ρητινούχου τσιμεντοειδούς υλικού στον σιδερένιο οπλισμό. Στη συνέχεια προχωρούμε στο γέμισμα με σοβά. Στις υπόλοιπες ζημιές των τοίχων με μεγάλες ή μικρότερες ρωγμές, γίνεται γέμισμα και επιπεδοποίηση της επιφάνειας με στόκο.

Αυτό είναι το πρώτο στάδιο προετοιμασίας και καθαρισμού του τοίχου που μας εξασφαλίζει μία καθαρή και επίπεδη επιφάνεια. Ο τοίχος είναι απαλλαγμένος από υγρασίες και φθορές. Και έτοιμος για το επόμενο στάδιο το οποίο “θα στρώσει κατάλληλα το δρόμο” για να περαστεί το χρώμα.

Ακολουθεί το τρίψιμο όλης της επιφάνειας του τοίχου και μετά εφαρμόζουμε στρώση ακρυλικού ασταριού νερού και τέλος  γίνεται εφαρμογή επώνυμου ακρυλικού χρώματος δύο χέρια για άριστα αποτελέσματα. Η απόχρωση είναι φυσικά δική σας επιλογή.

Ελαιοχρωματισμός κιγκλιδωμάτων στα μπαλκόνια

Ένας ωραίος φρεσκοβαμμένος εξωτερικός τοίχος αναδεικνύεται ολοκληρωμένα όταν και τα κάγκελα στα μπαλκόνια έχουν βαφτεί κατάλληλα. Αν τα κάγκελα στο μπαλκόνι σας είναι σκουριασμένα, τότε θα πρέπει να βαφτούν κι αυτά για να δείξει και το καινούριο χρώμα στους εξωτερικούς τοίχους. Διαφορετικά έχει γίνει η μισή δουλειά. Το βάψιμο των κιγκλιδωμάτων περιλαμβάνει τρίψιμο για να φύγουν σκουριές και υπολείμματα παλαιάς βαφής. Μετά εφαρμόζουμε αντισκωριακό αστάρι (μίνιο). Στη συνέχεια γίνεται εφαρμογή ριπολίνης μετάλλων, σε 2 στρώσεις.

βάψιμο εξωτερικών τοίχων κτιριου αγια παρασκευη

Τα υπόλοιπα τεχνικά θέματα για ένα άριστο και ποιοτικό αποτέλεσμα είναι δική μας δουλειά.

Μπορείτε να μάς καλέσετε πληροφορίες, καθώς το τεχνικό συνεργείο οmastoras είναι πάντα στη διάθεσή σας, ώστε να κανετε την καλύτερη και πιο οικονομική επιλογή.

 

Καλέστε στο 213-03-66-203

ή στείλτε μας ένα μήνυμα στο Email ή στο Facebook

για να κλείσουμε ΔΩΡΕΑΝ ένα ραντεβού στον χώρο σας και να σας δώσουμε μία προσφορά για τις εργασίες που επιθυμείτε.

Ο Μάστορας συνεργάζεται για τις υδραυλικές εργασίες με την ομάδα του Θες Υδραυλικό

Διαβάστε σχετικά: