Πλούτωνος 37, 17236, Δάφνη - 213 0366 203

Blog

6 ιδέες για βάψιμο εξωτερικών τοίχων

Tελευταία ενημέρωση 03/08/2020

Η επιλογή χρώματος για το βάψιμο των εξωτερικών τοίχων του σπιτιού σας ή της πολυκατοικίας δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Παρακάτω σάς δίνουμε έξι ιδέες για βάψιμο εξωτερικών τοίχων που θα σάς βοηθήσουν, σε γενικές γραμμές, να επιλέξετε το κατάλληλο χρώμα για να αναδείξετε το ακίνητό σας.

1. Σίγουρα η επιλογή μίας ανοιχτής κρεμ απόχρωσης στους εξωτερικούς τοίχους μπορεί να δώσει στο σπίτι μία αίσθηση αρχοντιάς. Το φως δίνει όγκο και μέγεθος. Ένα άσπρο σπίτι μας δείχνει οπτικά μεγαλύτερο.

2. Φυσικά και δεν χρειάζεται ολόκληρο το σπίτι να βαφτεί εξωτερικά ένα χρώμα.

Αν θέλετε να παίξετε με διχρωμίες, πρέπει να γνωρίζετε ότι ο επιτυχής συνδυασμός στα κατάλληλα σημεία είναι που θα κάνει τη διαφορά. Θέλει όμως προσοχή το πού θα τοποθετηθεί το κάθε χρώμα.

Σε περίπτωση συνδυασμού δύο χρωμάτων είναι καλύτερα να ακολουθήσετε τον εξής κανόνα: Βάφουμε σε πιο σκούρο χρώμα η επιφάνεια του τοίχου που βρίσκεται σε υποχώρηση στην πρόσοψη, πιο πίσω δηλαδή. Για παράδειγμα, σε μία σκεπαστή βεράντα ή ένα σκεπαστό μπαλκόνι, ο τοίχος που σκιάζεται μπορεί να βαφτεί σε ένα διαφορετικό χρώμα, πιο σκούρο ή ακόμη και πιο έντονο από το υπόλοιπο σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνετε ένα πιό ευχάριστο και αρμονικό αποτέλεσμα καθώς το μάτι αντιλαμβάνεται καλύτερα τη διάταξη των όγκων χωρίς να μπερδεύεται.

Επίσης διαφορετικό χρώμα μπορεί να έχει και ένας ολόκληρος όγκος που ξεχωρίζει από το κυρίως σώμα του κτιρίου, όπως για παράδειγμα ο εξωτερικός χώρος του κλιμακοστασίου σε μια πολυκατοικία.

Καλέστε στο 213-03-66-203

ή στείλτε μας ένα μήνυμα στο Email ή στο Facebook

για να κλείσουμε ΔΩΡΕΑΝ ένα ραντεβού στον χώρο σας και να σας δώσουμε μία προσφορά για τις εργασίες που επιθυμείτε.

3. Η σύγχρονη τάση στην Αρχιτεκτονική τα τελευταία χρόνια είναι να χρησιμοποιείται το χρώμα όχι ως διακοσμητικό στοιχείο της οικοδομής αλλά ως ένα στοιχείο σημαντικό για την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής σύνθεσης του κτιρίου.

βαψιμο εξωτερικου πολυκατοικιας ο μαστορασ

Έτσι, συγκεκριμένα δομικά στοιχεία, όπως οι κολώνες και τα δοκάρια είναι βαμμένα σε συγκεκριμένα χρώματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτή της τάσης είναι ο χρωματισμός που βλέπουμε σήμερα σε πολυκατοικίες της δεκαετίας του 70’ και του 80’. Ο σκελετός του κτηρίου είναι βαμμένος σε αποχρώσεις γκρι ή πράσινο και οι τοίχοι σε αποχρώσεις του λευκού.

Άλλες σύγχρονες τάσεις στο βάψιμο των εξωτερικών τοίχων αναδεικνύουν τις λεπτομέρειες της οικοδομής, όπως υδρορροές, καμινάδες κλπ. που ξεχωρίζουν από το κυρίως σώμα του κτιρίου, και βάφονται σε διαφορετική απόχρωση δίνοντας ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Ενδιαφέρουσα χρωματική εναλλαγή στις προσόψεις εξωτερικών τοίχων δημιουργούν επίσης τα βαμμένα παράθυρα και οι πόρτες στο πράσινο χρώμα της ελιάς, το κυπαρισσί, το γκρι ή στη φυσική απόχρωση του ζεστού ξύλου ή ακόμη και του ψυχρού αλουμινίου.

Ενδιαφέρον στην όψη παρουσιάζουν ακόμη και τα κουφώματα βαμμένα σε διαφορετικά χρώματα πέραν του λευκού.

4. Κάτι άλλο που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας στην επιλογή χρωμάτων εξωτερικών τοίχων είναι ο βιοκλιματικός παράγοντας. Για να γίνουμε πιο σαφείς, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι προσόψεις που τις «βλέπει»περισσότερο ο ήλιος πχ. νότιες ή δυτικές που τους θερινούς μήνες δεν σκιάζονται, θα πρέπει να βάφονται με ανοιχτά χρώματα. Και αυτό επιβάλλεται προκειμένου οι εξωτερικοί τοίχοι να αντανακλούν και να μην απορροφούν τη θερμότητα, ζεσταίνοντας ακόμη περισσότερο το εσωτερικό του σπιτιού.

5. Αν το ακίνητο είναι παλιό και έχει την αρχιτεκτονική μίας παλαιότερης εποχής, τότε αξίζει να αφιερώσουμε κάποιον χρόνο για να αναδείξουμε τα στοιχεία του με χρώματα που ταιριάζουν στα σπίτια εκείνης της εποχής.

Επίσης, αν σάς αρέσει η γειτονιά σας και θέλετε να υποστηρίξετε ένα κοινό ύφος, τότε μπορείτε να πάρετε ιδέες από τα γειτονικά σπίτια και να επιλέξετε ένα χρώμα για την πρόσοψη του σπιτιού σας ταιριαστό, που θα ενισχύσει την εικόνα της περιοχής σας.

6. Αν το σπίτι σας είναι κοντά σε πράσινο, μπορείτε ακόμη να πάρετε ιδέες και από την χρωματική παλέτα της φύσης επιλέγοντας αποχρώσεις του πράσινου, του κεραμιδί, της ώχρας και γενικά των γήινων χρωμάτων.

Αν το σπίτι σας είναι εξοχικό ή βρίσκεται κοντά στη θάλασσα τότε μπορείτε να στραφείτε στις αμέτρητες αποχρώσεις του μπλε και του γαλάζιου. Είναι γνωστό ότι το μάτι αγαπά τα φυσικά χρώματα, τα χρώματα δηλαδή που απαντώνται στη φύση. Χρώματα γήινα σε αποχρώσεις μπεζ, καφέ, γκρι, αλλά και τις βαθιές αποχρώσεις του κόκκινου και του κίτρινου, του μπλε και του πράσινου.

Ρίξτε μια ματιά στο χρωματολόγιο για όλες τις διαθέσιμες αποχρώσεις για να βρείτε αυτές που ταιριάζουν στο δικό σας σπίτι.

Για το βάψιμο των εξωτερικών τοίχων του κτιρίου σας, επικοινωνήστε μαζί μας για να έρθουμε δωρεάν στον χώρο σας και να σας δώσουμε την προσφορά μας!

Καλέστε στο 213-03-66-203

ή στείλτε μας ένα μήνυμα στο Email ή στο Facebook

για να κλείσουμε ΔΩΡΕΑΝ ένα ραντεβού στον χώρο σας και να σας δώσουμε μία προσφορά για τις εργασίες που επιθυμείτε.

Ο Μάστορας συνεργάζεται για τις υδραυλικές εργασίες με την ομάδα του Θες Υδραυλικό

Διαβάστε σχετικά: