Πλούτωνος 37, 17236, Δάφνη - 213 0366 203

Blog

Παιδικά δωμάτια: έξυπνες και πρακτικές ιδέες ανακαίνισης

παιδικα δωματια μαστορασ

Tελευταία ενημέρωση 03/08/2020

Παιδικά δωμάτια: αφήστε την φαντασία σας να δημιουργήσει ελεύθερα

Το παιδικό δωμάτιο είναι ένας χώρος που αφήνει την φαντασία μας να δημιουργήσει ελεύθερα και η ανακαίνισή του έχει αμέτρητες επιλογές και οικονομικές λύσεις.

Το παιδικό δωμάτιο πρέπει να είναι λειτουργικό ακόμη κι αν είναι μεγάλο, γιατί ποτέ δεν φτάνει ο χώρος για όλα τα πράγματα των παιδιών. Σε αυτό το δωμάτιο του σπιτιού, όμως, τον πρώτο λόγο έχουν τα παιδιά, και μας κατευθύνουν ανάλογα με το γούστο και τις ανάγκες τους, κυρίως όταν βρίσκονται στην σχολική ηλικία.

Παιδικά δωμάτια υπάρχουν πολλά, το καθένα με το χαρακτήρα του. Το πιο όμορφο, όμως, είναι ένα παιδικό δωμάτιο με πρακτικές και έξυπνες λύσεις. Και υπάρχουν πολλές και οικονομικές, αν πιάνουν και λίγο τα χέρια σας.

Παιδικά δωμάτια και χρώμα

Ξεκινήστε την ανακαίνιση στο παιδικό δωμάτιο με βάψιμο. Μην φοβάστε το χρώμα και τολμήστε να βάψετε το παιδικό δωμάτιο σε ζωηρά χρώματα. Τα έντονα χρώματα αρέσουν στα παιδιά. Μπορείτε να επιλέξετε από την παλέτα των χρωμάτων πολύ όμορφες αποχρώσεις σε κόκκινο-λευκό-πράσινο.

παιδικα δωματια πρασινο χρωμα

Το κάθε χρώμα έχει τη σημασία του.

Κόκκινο: Σε όλες του τις αποχρώσεις, από το ροζ μέχρι το μέχρι το έντονο κόκκινο, το χρώμα αυτό είναι, ίσως, το καταλληλότερο για το βάψιμο στο παιδικό δωμάτιο. Το κόκκινο χρώμα ενεργοποιεί τη δημιουργικότητα και βοηθά τα παιδιά στην έκφραση.

Λευκό: Το πιο ταιριαστό χρώμα για τα περισσότερα παιδιά. Το λευκό συμβολίζει την αγνότητα και την καθαριότητα και ένας λευκός τοίχος στο παιδικό δωμάτιο είναι ένας λευκός καμβάς για να γεμίσει με τις παιδικές χειροτεχνίες.

Πράσινο: Ένα χρώμα που ταιριάζει σε όλα τα παιδικά δωμάτια με πολλές επιλογές στις αποχρώσεις. Το πράσινο χρώμα δίνει στο χώρο ατμόσφαιρα ηρεμίας και χαλάρωσης.

 

παιδικα δωματια ανακαινιση

 

Μικρά παιδικά δωμάτια

Αν το παιδικό δωμάτιο είναι μικρό, έχετε έναν ακόμη λόγο να σχεδιάσετε την ανακαίνιση του έτσι ώστε να είναι λειτουργικό και να αξιοποιήσετε έξυπνα κάθε γωνία. Καλύτερα να επιλέξετε να βάψετε τους τοίχους σε λευκό χρώμα ή σε πολύ ανοιχτά παστέλ χρώματα. Ο χώρος θα φωτίσει και θα φαίνεται μεγαλύτερος.

παιδικα δωματια βαψιμο

Να ξέρετε ότι το παιδικό δωμάτιο με λευκό χρώμα στους τοίχους έχει απεριόριστες επιλογές διακόσμησης.

Μπορείτε για παράδειγμα να προσθέσετε χρώμα ζωγραφίζοντας σε έναν τοίχο το ουράνιο τόξο. ‘Η ακόμη και να κολλήσετε φιγούρες με ζωάκια ή αστέρια. Κυκλοφορούν στο εμπόριο αυτοκόλλητες τοιχογραφίες σε πολλά σχέδια και σε οικονομικές τιμές. Μπορείτε επίσης να εκμεταλλευτείτε γωνίες για να φτιάξετε ράφια.

 

Παιδικά δωμάτια και κατασκευές

Το παιδικό δωμάτιο μεταμορφώνεται και αναδεικνύει γωνίες και χώρους με έξυπνες κατασκευές. Μία πρακτική και οικονομική λύση για να εξοικονομήσετε αποθηκευτικούς χώρους είναι οι κατασκευές με γυψοσανίδα.

Η γυψοσανίδα είναι ένα δομικό υλικό εύκολο στη διαμόρφωση και μπορούμε να τής δώσουμε ό,τι σχήμα και διαστάσεις θέλουμε, με εκπληκτικά αποτελέσματα και μικρό κόστος .

 

παιδικα δωματια γυψοσανιδα 2

 

Με γυψοσανίδα μπορούμε να φτιάξουμε όμορφες κατασκευές διακόσμησης στον τοίχο ή στο ταβάνι σε ό,τι σχήμα θέλετε. Λουλούδια, καρδιές, πεταλούδες ή οτιδήποτε άλλο ταιριάζει με τη διακόσμηση του δωματίου του παιδιού σας. Τα εντυπωσιακά αυτά σχήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και για φωτιστικά στο ταβάνι ή στον τοίχο.

 

παιδικα δωματια γυψοσανιδα

Επίσης η κατασκευή με γυψοσανίδα είναι μία εξαιρετική εναλλακτική λύση αν δεν θέλετε να προσθέσετε και άλλα ράφια στους τοίχους. Μπορούμε να φτιάξουμε με γυψοσανίδα όμορφες κατασκευές-χωρίσματα που θα χρησιμεύσουν ως ράφια. Θα δημιουργήσετε έτσι αποθηκευτικούς χώρους για παιχνίδια, βιβλία κ.α και θα έχετε αποτελέσματα που θα ομορφύνουν το χώρο και θα αγαπηθούν από τα παιδιά.

Αυτές είναι ορισμένες πρακτικές και οικονομικές λύσεις για ανακαίνιση στο παιδικό δωμάτιο σε άπειρους συνδυασμούς. Υπάρχουν πολλές ακόμα έξυπνες λύσεις για να σχεδιάσετε την ανακαίνιση βήμα-βήμα ανάλογα με το χώρο και τις ανάγκες σας.

Μπορείτε να μας καλέσετε για πληροφορίες ή για δωρεάν ραντεβού για προσφορά εργασιών.

 

Ο Μάστορας συνεργάζεται για τις υδραυλικές εργασίες με την ομάδα του Θες Υδραυλικό

Διαβάστε σχετικά: