Πλούτωνος 37, 17236, Δάφνη 213 0366 203

Άρθρα

Πλακάκια Μπάνιου: Οι προδιαγραφές για την αγορά τους

Tελευταία ενημέρωση 28/07/2020

πλακάκια μπάνιου

 

Πλακάκια Μπάνιου

Τα πλακάκια μπάνιου δεν είναι  μόνο θέμα γούστου και επιλογής που δίνει στυλ και εντυπωσιακό αισθητικό αποτέλεσμα σε μία ανακαίνιση μπάνιου.  Εξίσου σημαντική είναι και η ποιότητά  τους ανάλογα με το πού θα τοποθετηθούν. Στο δάπεδο ή στον τοίχο;

Δείτε παρακάτω τι πρέπει να γνωρίζετε πριν προχωρήσετε στην αγορά πλακιδίων μπάνιου για να επιλέξετε τα κατάλληλα για εσάς.

Βασικές κατηγορίες

Τα πλακάκια χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες: στα πλακάκια δαπέδου και στα πλακάκια τοίχου. Τα πλακάκια δαπέδου πρέπει να είναι πιο ανθεκτικά και στιλπνά από αυτά του τοίχου. Με τα πλακάκια τοίχου μπορείτε να “παίξετε” περισσότερο διακοσμητικά και να δώσετε το στυλ και το ύφος που θέλετε στο μπάνιο σας.

 

Πλακάκια δαπέδου: τι πρέπει να προσέξετε

Το μπάνιο είναι ένας χώρος που χρησιμοποιείται πολύ συχνά και πέφτουν νερά. Οπότε τα πλακάκια που θα επιλέξετε πρέπει να έχουν υψηλή αντοχή, χαμηλή υδατοαπορροφητικότητα και καθόλου ολισθηρότητα.

 

Υδατοαπορροφητικότητα για τα πλακάκια δαπέδου

Η υδατοαπορροφητικότητα στα πλακάκια δαπέδου θα πρέπει να είναι πολύ χαμηλή, σχεδόν στο 0%. Έτσι τα πλακάκια δεν θα απορροφούν νερό και θα αποφύγετε μελλοντικά πρόβλημα φθοράς και υγρασίας. Επίσης θα πρέπει να είναι ανθεκτικά στις αλλαγές θερμοκρασίας.

 

Αντοχή για τα πλακάκια μπάνιου

Σε αντίθεση με την υδατοαπορροφητικότητα, η αντοχή των πλακιδίων μπάνιου θα πρέπει να είναι μεγάλη. Τα πλακάκια χωρίζονται σε πέντε κλάσεις ανάλογα με την αντοχή που έχουν. Η πρώτη κλάση είναι η λιγότερο ανθεκτική ενώ η πέμπτη είναι η περισσότερο ανθεκτική. Για τον τοίχου του μπάνιου σας συνιστούμε και πλακάκια κλάσης ένα ή δύο. Για το δάπεδο του μπάνιου σας συνιστούμε πλακάκια κλάσης τουλάχιστον δύο ή τρία.

Σημείωση: Να αγοράσετε και μερικά τ.μ παραπάνω πλακάκια. Ποσότητα περίπου 6%-10% του συνόλου. Έτσι αν κάποια πλακάκια φθαρούν, θα έχετε έτοιμο απόθεμα και δεν θα χρειαστεί να ψάχνετε καινούρια στην αγορά.

Η συντήρηση των πλακιδίων δεν είναι τόσο δύσκολη. Μπορεί να διαβάσετε εδώ πως θα τα καθαρίζετε.

Προσοχή: Λάβετε υπόψη ότι πρέπει να επιλέξετε τους κατάλληλους τεχνίτες για τη τοποθέτηση πλακιδίων. Γιατί η δουλειά αυτή θέλει τέχνη και η εμπειρία μετράει!

Επικοινωνήστε μαζί μας για τοποθέτηση πλακιδίων σε μία μερική ή ολική ανακαίνιση μπάνιου και επωφεληθείτε από τις ειδικές μας προσφορές !

 

Καλέστε στο 213-03-66-203

ή στείλτε μας ένα μήνυμα στο Email ή στο Facebook

για να κλείσουμε ΔΩΡΕΑΝ ένα ραντεβού στον χώρο σας και να σας δώσουμε μία προσφορά για τις εργασίες που επιθυμείτε.

Ο Μάστορας συνεργάζεται για τις υδραυλικές εργασίες με την ομάδα του Υδραυλικού
Back to top