Θ.Βρεσθένης 26Α, 11743, Αθήνα 213 0366 203

Άρθρα

Πλακάκια Μπάνιου: Οι προδιαγραφές για την αγορά τους

Τελευταία ενημέρωση

πλακάκια μπάνιου

 

Πλακάκια Μπάνιου

Τα πλακάκια μπάνιου δεν είναι  μόνο θέμα γούστου και επιλογής που δίνει στυλ και εντυπωσιακό αισθητικό αποτέλεσμα σε μία ανακαίνιση μπάνιου.  Εξίσου σημαντική είναι και η ποιότητά  τους ανάλογα με το πού θα τοποθετηθούν. Στο δάπεδο ή στον τοίχο;

Δείτε παρακάτω τι πρέπει να γνωρίζετε πριν προχωρήσετε στην αγορά πλακιδίων μπάνιου για να επιλέξετε τα κατάλληλα για εσάς.

Βασικές κατηγορίες

Τα πλακάκια χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες: στα πλακάκια δαπέδου και στα πλακάκια τοίχου. Τα πλακάκια δαπέδου πρέπει να είναι πιο ανθεκτικά από αυτά του τοίχου. Με τα πλακάκια τοίχου μπορείτε να “παίξετε” περισσότερο και να δώσετε  το στυλ και το ύφος που θέλετε στο μπάνιο σας.

 

Πλακάκια δαπέδου: τι πρέπει να προσέξετε

Το μπάνιο είναι ένας χώρος που χρησιμοποιείται πολύ συχνά και πέφτουν νερά. Οπότε τα πλακάκια που θα επιλέξετε πρέπει να έχουν υψηλή αντοχή και χαμηλή υδατοαπορροφητικότητα.

 

Υδατοαπορροφητικότητα για πλακάκια μπάνιου 

Η υδατοαπορροφητικότητα στα πλακάκια δαπέδου θα πρέπει να είναι πολύ χαμηλή, σχεδόν στο 0%. Έτσι τα πλακάκια δεν θα απορροφούν νερό και θα αποφύγετε μελλοντικά πρόβλημα φθοράς και υγρασίας. Επίσης θα πρέπει να είναι ανθεκτικά στις αλλαγές θερμοκρασίας.

 

Αντοχή για τα πλακάκια μπάνιου

Σε αντίθεση με την υδατοαπορροφητικότητα, η αντοχή των πλακιδίων μπάνιου θα πρέπει να είναι μεγάλη. Τα πλακάκια χωρίζονται σε πέντε κλάσεις ανάλογα με την αντοχή που έχουν. Η πρώτη κλάση είναι η λιγότερο ανθεκτική ενώ η πέμπτη είναι η περισσότερο ανθεκτική. Για τον τοίχου του μπάνιου σας συνιστούμε και πλακάκια κλάσης ένα ή δύο. Για το δάπεδο του μπάνιου σας συνιστούμε πλακάκια κλάσης δύο ή τρία.

Σημείωση: Να αγοράσετε και μερικά τ.μ παραπάνω πλακάκια. Ποσότητα περίπου 6%-10% του συνόλου. Έτσι αν κάποια πλακάκια φθαρούν, θα έχετε έτοιμο απόθεμα και δεν θα χρειαστεί να ψάχνετε καινούρια στην αγορά.

Η συντήρησή των πλακιδίων δεν είναι τόσο δύσκολη. Μπορεί να διαβάσετε εδώ πως θα τα καθαρίζετε.

Προσοχή: Λάβετε υπόψη ότι πρέπει να επιλέξετε τον κατάλληλο μάστορα για τη τοποθέτησή πλακιδίων. Γιατί η δουλειά αυτή θέλει τέχνη και η εμπειρία μετράει!

Επικοινωνήστε μαζί μας  εδώ για τοποθέτηση πλακιδίων σε ανακαίνιση μπάνιου  και επωφεληθείτε από τις ειδικές μας προσφορές !

 

Back to top