Πλούτωνος 37, 17236, Δάφνη - 213 0366 203

Blog

Εργασίες μόνωσης ακινήτου

μόνωση ταράτσας

Tελευταία ενημέρωση 03/08/2020

Μόνωση εξωτερικής τοιχοποιίας

Η μόνωση της ταράτσας και η μόνωση των εξωτερικών τοίχων θωρακίζει το σπίτι μας και προσφέρει σε ολόκληρο το ακίνητο μεγάλη προστασία. Τα υψηλής ποιότητας στεγανωτικά και μονωτικά υλικά που χρησιμοποιούνται σήμερα εξασφαλίζουν εγγυημένα, εντυπωσιακά μεγάλη αντοχή απέναντι στο νερό, στην διάβρωση, ακόμη και στην υπεριώδη ακτινοβολία. Ταυτόχρονα λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας σε υγρασίες, μούχλα, μικροοργανισμούς κ.α., που μπορεί να εμφανιστούν στους εσωτερικούς χώρους του κτηρίου.

Μόνωση ταράτσας

Η μόνωση της ταράτσας είναι μία από τις πιό απαραίτητες τεχνικές εργασίες για τη συντήρηση του ακινήτου, είτε αυτό είναι χώρος κατοικίας (μονοκατοικία ή πολυκατοικία), είτε είναι επαγγελματικός χώρος.

Σε κάθε ακίνητο η ταράτσα είναι ένας από τους κυριότερους εξωτερικούς χώρους ο οποίος είναι περισσότερο εκτεθειμένος σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Πολλές φορές το νερό της βροχής μαζεύεται σε διάφορα σημεία στην ταράτσα και με την πάροδο των χρόνων μπορεί να προκληθούν σοβαρές ζημιές από την υγρασία.

Προβλήματα που ξεκινούν από την ταράτσα μπορούν να δημιουργήσουν επίσης προβλήματα και στο σοβά αλλά και στο οπλισμένο σκυρόδεμα.  Η υγρασία στην ταράτσα κάνει φανερή την παρουσία της με σημάδια τα οποία μπορεί να τα εντοπίσετε όχι μόνο στους εξωτερικούς τοίχους αλλά και στο εσωτερικό του σπιτιού, όπως π.χ. στο ταβάνι.

Η μόνωση θωρακίζει το ακίνητο και το στεγανοποιεί. Παρέχει προστασία από τις υγρασίες που μπορεί να δημιουργηθούν με τον καιρό και να οδηγήσουν σε προβλήματα σε τοίχους, σε διάβρωση της πλάκας του ακινήτου καθώς και του μεταλλικού οπλισμού της ταράτσας. Γι΄ αυτό το λόγο ο χώρος της ταράτσας πρέπει να είναι μονωμένος. Με τη μόνωση στην ταράτσα στεγανοποιείται αποτελεσματικά κάθε σημείο στην επιφάνειά της.

Μόνωση και υλικά ποιότητας

Στη μόνωση της ταράτσας έχουν πολύ μεγάλη σημασία τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν. Θα πρέπει να είστε λοιπόν πολύ προσεκτικοί στην επιλογή τους, ώστε να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε. Εμείς, στο τεχνικό συνεργείο omastoras δίνουμε προτεραιότητα και σημασία στην ποιότητα κι έχουμε απαιτήσεις υψηλού επιπέδου στις τεχνικές εργασίες μας. Γι αυτό και χρησιμοποιούμε υλικά αντοχής και ποιότητας.

Για τη μόνωση της ταράτσας χρησιμοποιούμε ως κύριο στεγανωτικό, επώνυμο ελαστικό υλικό πολυουρεθάνης το οποίο έχει υψηλή αντοχή. Είναι ένα προϊόν για τις μονώσεις σχετικά καινούριο στην αγορά αλλά έχει διαδοθεί και χρησιμοποιείται ευρέως τα τελευταία χρόνια σε πάρα πολλές τεχνικές εργασίες ακινήτων, σε κατοικίες, πολυκατοικίες, βιομηχανικά κτήρια, επαγγελματικούς χώρους. Το υλικό αυτό διακρίνεται για την αντοχή και την ποιότητά του και παρέχεται με εργοστασιακή εγγύηση αντοχής 20 ετών. Διακρίνεται για την ανθεκτικότητά του απέναντι στις καιρικές συνθήκες και την ηλιακή ακτινοβολία.

Καλέστε στο 213-03-66-203

ή στείλτε μας ένα μήνυμα στο Email ή στο Facebook

για να κλείσουμε ΔΩΡΕΑΝ ένα ραντεβού στον χώρο σας και να σας δώσουμε μία προσφορά για τις εργασίες που επιθυμείτε.

 

Οι τεχνικές εργασίες στη μόνωση

Η μόνωση της ταράτσας έχει μία σειρά εργασιών με ποιοτικά υλικά που εξασφαλίζουν ένα άριστο αποτέλεσμα για την προστασία του ακινήτου από τις καιρικές συνθήκες.

Συγκεκριμένα, κατά τις εργασίες μόνωσης ταράτσας το τεχνικό μας συνεργείο προχωρά στις εξής εργασίες:

Αρχικά καθαρίζουμε και πλένουμε όλη την επιφάνεια της ταράτσας με πιεστικό μηχάνημα. Με την εργασία αυτή απομακρύνουμε όλα τα σαθρά υλικά, χορτάρια που μπορεί να έχουν φυτρώσει στις υδροροές ή στους αρμούς λόγω υγρασίας. Επίσης απομακρύνουμε επιμελώς και τη μούχλα που μπορεί ενδεχομένως να έχει εμφανιστεί στην επιφάνεια της ταράτσας σε μαυρισμένα σημεία.

Στη συνέχεια κλείνουμε με τσιμεντοειδές στεγανωτικό υλικό όλες τις ρωγμές, όπου αυτές υπάρχουν στην επιφάνεια της ταράτσας. Μετά προχωράμε σε πέρασμα όλης της επιφάνειας της ταράτσας με ειδικό αστάρι. Σε αυτό το πρώτο στάδιο των εργασιών έχουμε φέρει την επιφάνεια της ταράτσας να είναι πλέον επίπεδη και χωρίς ανώμαλα σημεία. Είναι επίσης και καθαρή, απαλλαγμένη από υγρασίες, μούχλες και άλλα σαθρά υλικά.

Να σημειώσουμε ότι αυτή η εργασία καθαρισμού της επιφάνειας είναι απαραίτητη για να έχουμε το κατάλληλο υπόστρωμα πριν εφαρμοστούν τα μονωτικά υλικά. Η σωστή διαδικασία μόνωσης της ταράτσας εξασφαλίζει και το σωστό αποτέλεσμα.

Στο τελικό στάδιο ακολουθεί η εφαρμογή του κυρίως στεγανωτικού υλικού πολυουρεθάνης, σε δύο στρώματα. Το υλικό είναι χυτό και ελαστικό και απλώνεται με ρολό.

Μόνωση των εξωτερικών τοίχων και προστασία του κτηρίου

Τέλος, αν θέλετε ακόμη μεγαλύτερη προστασία του ακινήτου από τις καιρικές συνθήκες και την υγρασία υπάρχει και η λύση της θερμομόνωσης της εξωτερικής πρόσοψης.

Οι επιφάνειες των εξωτερικών τοίχων επενδύονται με ειδικές θερμομονωτικές πλάκες οι οποίες μετά από μια σειρά εργασιών στερεώνονται με ειδικά βύσματα και τσιμεντοειδή κόλλα στις επιφάνειες των τοίχων. Στο τέλος οι πλάκες καλύπτονται με έτοιμο μίγμα σιλικονούχου σοβά.

Καλέστε μας για περισσότερες πληροφορίες, πάνω σε οποιαδήποτε εργασία μόνωσης κι αν χρειάζεστε.

Καλέστε στο 213-03-66-203

ή στείλτε μας ένα μήνυμα στο Email ή στο Facebook

για να κλείσουμε ΔΩΡΕΑΝ ένα ραντεβού στον χώρο σας και να σας δώσουμε μία προσφορά για τις εργασίες που επιθυμείτε.

Ο Μάστορας συνεργάζεται για τις υδραυλικές εργασίες με την ομάδα του Θες Υδραυλικό

Διαβάστε σχετικά: