Πλούτωνος 37, 17236, Δάφνη - 213 0366 203

Blog

Ανακαίνιση σπιτιού: Δείτε το χώρο σας με άλλο μάτι!

ανακαινιση κουζινας

Tελευταία ενημέρωση 03/08/2020

Ο Μάστορας σάς συμβουλεύει για όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ανακαίνιση σπιτιού

Αν το σπίτι σας δείχνει παλιό και σάς κουράζει, οι χώροι δεν καλύπτουν πια τις ανάγκες σας, και η φθορά έχει εγκατασταθεί στο σπιτικό και κατ΄ επέκταση και στη ζωή σας, τότε ήρθε η ώρα για ανακαίνιση!

Σίγουρα θα αναρωτιέστε, πόσοι τεχνίτες και πόσα συνεργεία θα πρέπει να περάσουν από το σπίτι σας για να το κάνουν… καινούριο; Τι είδους ανακαίνιση χρειάζεται ο χώρος σας; Τι πρέπει να προσέξετε; Πόσο θα σάς κοστίσει;

Μην απελπίζεστε, δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε μια περιουσία για να «ζωντανέψετε» το χώρο σας. Το σπίτι των ονείρων σας δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.

 

3+1 οικονομικές ιδέες για ανακαίνιση σπιτιού

Μπορείτε πολύ εύκολα και οικονομικά να κάνετε μικρές αλλά θεαματικές αλλαγές στο χώρο σας, βάζοντας τη σφραγίδα του προσωπικού σας γούστου. Προτείνουμε μερικές ιδέες, όπως:

  •  Πώς να εξοικονομήσετε extra χώρο

Αν η οικογένεια μεγάλωσε και μαζί και οι ανάγκες της, τότε ένα διαχωριστικό με γυψοσανίδα στο μεγάλο καθιστικό-σαλόνι μπορεί εύκολα να μετατρέψει μία μικρή γωνιά σε ένα ζεστό χώρο γραφείου.

  • Πώς να κάνετε ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο

Οτιδήποτε «τραβάει» το μάτι ψηλά, κάνει το δωμάτιο να φαίνεται πιο μεγάλο. Μπορείτε να βάλετε ταπετσαρία στο ταβάνι που θα τραβήξει το βλέμμα ψηλά και το δωμάτιο θα δείξει ψηλοτάβανο.

Ακόμη μπορείτε να κρεμάσετε ράφια κοντά στο ταβάνι για να «τραβήξετε» τα βλέμματα ψηλά και ο χώρος να δείχνει μεγαλύτερος.

Μία άλλη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε γυψοσανίδες και να τοποθετήσετε κρυφούς φωτισμούς που δίνουν ένα όμορφα αισθητικό αποτέλεσμα.

ανακαινιση απιτιου καθιστικο φωτα ταβανι

  • Πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά τα χρώματα

Χρησιμοποιείστε παλ ανοιχτά χρώματα στους τοίχους. Τα σκούρα χρώματα στους τοίχους κάνουν έναν χώρο να φαίνεται μικρότερος. Χρώματα ανοιχτά όπως το λευκό, το απαλό γκρι του πάγου ή το γαλάζιο δείχνουν τον χώρο μεγαλύτερο. Περισσότερα για την σωστή επιλογή χρώματος, διαβάστε εδώ.

ανακαινιση σπιτιου ανοιχτο παλ χρωμα τοιχους

Γιατί να κάνω ανακαίνιση;

Η ανακαίνιση σπιτιού είναι μία σημαντική επιλογή για να συντηρήσετε το χώρο σας, να αναβαθμίσετε την καθημερινότητά σας, να φέρετε αέρα ανανέωσης στη ζωή σας, να πετάξετε-επιτέλους- τα παλιά και φθαρμένα που βαραίνουν τη ζωή σας.

Η ανακαίνιση κάνει το σπίτι μας λειτουργικό και όμορφο.

Σε κάθε περίπτωση η ανακαίνιση ενός χώρου επιβάλλεται όταν ο χρόνος έχει αφήσει ανελέητα τα σημάδια του. Ξύλινα πατώματα έχουν φθαρεί, μωσαϊκά και κουφώματα έχουν παλιώσει, τα παλιά υδραυλικά σας βγάζουν διαρροές, τα χρώματα στους τοίχους αρχίζουν να ξεφλουδίζουν, εμφανίζεται υγρασία και απώλεια θέρμανσης το χειμώνα όταν το σπίτι δεν είναι μονωμένο,  Αν εγκαταλείψετε το χώρο σας στο έλεος του χρόνου, οι φθορές θα σάς δημιουργήσουν κάποια στιγμή σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που αυξάνουν το κόστος των εργασιών.

Άλλοι λόγοι για να προχωρήσετε σε μια ανακαίνιση σπιτιού είναι και η αλλαγή χρήσης του ακινήτου. Ενδεχομένως να θέλετε να ενοικιάσετε το διαμέρισμά σας, οπότε θα πρέπει να κάνετε κάποιες εργασίες συντήρησης.

 

Τι περιλαμβάνει μια ανακαίνιση;

Διαλέγουμε το είδος της ανακαίνισης του σπιτιού ανάλογα με τις ανάγκες μας:

  •  Μίνι ανακαίνιση

Αν θέλουμε να κάνουμε μία μικρή ανανέωση για να φρεσκάρουμε και να ανανεώσουμε τους χώρους τότε μία μίνι ανακαίνιση μπορεί να δώσει σίγουρα άλλο ύφος στο σπίτι, χωρίς μεγάλο κόστος. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να “παίξουμε” με τα χρώματα στους τοίχους, τη διαρρύθμιση και τη διακόσμηση.

ανακαινιση σπιτιου καθιστικο 3

  • Μεσαία ανακαίνιση

Εκτός από τα βαψίματα και τις διακοσμητικές αλλαγές, μία ανακαίνιση περιλαμβάνει και την αντικατάσταση όλων των παλαιών κατασκευών με νέες, όπως τα είδη υγιεινής και τα κουφώματα. Σε μία μεσαίου τύπου ανακαίνιση μπορούμε να προχωρήσουμε σε μικρές αισθητικές παρεμβάσεις, όπως τοποθέτηση γυψοσανίδων και διαχωριστικά που θα μεταμορφώσουν τους χώρους του σπιτιού.

ανακαινιση σπιτιου γυψοσανιδεσ κουζινα

 

  • Μεγάλη/ολική ανακαίνιση

Σε αυτή την περίπτωση προχωράμε σε ριζικές αλλαγές των χώρων με γκρέμισμα τοίχων ή επεκτάσεων, άνοιγμα νέων εισόδων, αλλαγή πατώματος, μόνωση, νέες ηλεκτρολογικές/ υδραυλικές εγκαταστάσεις. Μία ριζική ανακαίνιση ενδείκνυται,κυρίως, σε περιπτώσεις αναπαλαίωσης σπιτιών.

 

Προσοχή: Όποιον τύπο ανακαίνισης και αν επιλέξουμε, θα χρειαστούμε τη συνδρομή εξειδικευμένων και έμπειρων τεχνικών για να είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα. Είναι καλύτερα να αφήνουμε τις δουλειές αυτές στους ειδικούς τεχνίτες, παρά να επιχειρούμε μόνοι μας κάποιες εργασίες. Το πιθανότερο είναι ότι θα  κάνουμε μεγαλύτερες ζημιές. Όσο κι αν πιάνουν τα χέρια σας, είναι παρά πολύ δύσκολο να πετύχετε επαγγελματική δουλειά. Οι ειδικοί έχουν εμπειρία, κατανοούν και δίνουν προτεραιότητα στις ανάγκες του πελάτη και προτείνουν έξυπνες, ποιοτικές αλλά και οικονομικές λύσεις για ένα ικανοποιητικό και άριστο αποτέλεσμα.

Γιατί συμφέρει μία ανακαίνιση;

Η ανακαίνιση σπιτιού είναι ένα είδος επένδυσης για την ακίνητη περιουσία μας. Προσδίδει προστιθέμενη αξία στο ακίνητο, είτε πρόκειται να μείνουμε εμείς, είτε πρόκειται να διαθέσουμε το χώρο για ενοικίαση.

 

Πως θα υπολογίσω το κόστος;

Το κόστος για μία ανακαίνιση σπιτιού εξαρτάται από το είδος των εργασιών και τα τετραγωνικά του σπιτιού. Στον Μάστορα μπορείτε να βρείτε ειδικά πακέτα προσφορών για ανακαινίσεις σπιτιών σε πολύ συμφέρουσες τιμές και οι εργασίες να έχουν εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Αν έχετε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σας για την ανακαίνιση του σπιτιού σας μπορείτε να το συζητήσετε με τους ειδικούς τεχνίτες.

Το τεχνικό συνεργείο omastoras.gr έρχεται δωρεάν στο χώρο σας και σάς ενημερώνει για τις εργασίες και το κόστος ανακαίνισης του σπιτιού σας, δίνοντάς σας γραπτές εγγυήσεις για το αποτέλεσμα. 

Επικοινωνήστε μαζί μας για σας δώσουμε την προσφορά μας!

 

 

Καλέστε στο 213-03-66-203

ή στείλτε μας ένα μήνυμα στο Email ή στο Facebook

για να κλείσουμε ΔΩΡΕΑΝ ένα ραντεβού στον χώρο σας και να σας δώσουμε μία προσφορά για τις εργασίες που επιθυμείτε.

Ο Μάστορας συνεργάζεται για τις υδραυλικές εργασίες με την ομάδα του Θες Υδραυλικό

Διαβάστε σχετικά: