Πλούτωνος 37, 17236, Δάφνη - 213 0366 203

Blog

Ανακαίνιση μπάνιου: Χρήσιμες συμβουλές

ανακαίνιση μπάνιου ο μάστορας

Tελευταία ενημέρωση 18/05/2021

Ο Μάστορας δίνει συμβουλές για την ανακαίνιση του μπάνιου σας

Οι περισσότεροι που ρωτήθηκαν ποιο είναι το πρώτο πράγμα που τους έρχεται στο νου για την ανακαίνιση του μπάνιου τους, απάντησαν αμέσως: Φρεσκάδα! Και είναι μία λογική απάντηση.

ανακαίνιση μπάνιου φρεσκαδα χαλαρωση

Το μπάνιο είναι ο πρώτος χώρος που επισκεπτόμαστε κάθε πρωί για να ανανεωθούμε και να ξεκινήσουμε τη μέρα μας. Είναι ένας πολύ προσωπικός και ιδιαίτερος χώρος. Δεν είναι φυσικό λοιπόν να θέλουμε αυτόν τον “ναό της φρεσκάδας” όσο πιο όμορφο, άνετο και ευχάριστο γίνεται;

Ένα κομψό, καθαρό και φωτεινό μπάνιο μας χαλαρώνει, μας φτιάχνει την ημέρα και τη διάθεση.

Και δεν είναι απαραίτητο ότι θα ξοδέψουμε μία περιουσία για να ανακαινίσουμε το μπάνιο μας. Υπάρχουν πολλές οικονομικές λύσεις και έξυπνες ιδέες για να μεταμορφώσουμε το μπάνιο σε έναν ονειρεμένο χώρο άνεσης και φινέτσας, σύμφωνα με το γούστο και τις ανάγκες μας.

Ποιο στυλ μπάνιου να διαλέξω;

Κάθε μπάνιο αποκτά το δικό του ξεχωριστό στυλ αρκεί να παίξουμε με τους χρωματισμούς, τα σχέδια στα πλακάκια και τα αξεσουάρ. Οι συνδυασμοί είναι άπειροι ανάλογα με το γούστο και την έμπνευσή μας. Η διακόσμηση βέβαια του μπάνιου ακολουθεί την μελέτη και τον σωστό σχεδιασμό για να είναι το μπάνιο μας λειτουργικό.

Μπορούμε να δώσουμε μία αρχοντική όψη σε ένα minimal μπάνιο- όπου κυριαρχεί το χαλαρωτικό λευκό χρώμα- αν προσθέσουμε μικρές πινελιές σε μαύρο χρώμα στα πλακάκια και γυάλινα αξεσουάρ.

ανακαινιση μπανιου μαυρα πλακακια

Επίσης, το μπλε χρώμα στο μπάνιο παρότι είναι μία συνηθισμένη επιλογή δίνει μία αύρα θαλασσινής αύρας στο χώρο. Αυτή η αίσθηση ενισχύεται ακόμη περισσότερο αν επιλέξουμε ένα πλακάκι με ψηφίδα και τοποθετήσουμε καλοκαιρινά στοιχεία διακόσμησης, όπως βότσαλα και κοχύλια. Η εικόνα θα είναι τόσο μαγική σαν να βρισκόμαστε σε μια ιδιωτική πισίνα.

ανακαινιση μπανιου θαλασσινα στοιχεια

Μία άλλη ιδέα είναι να τοποθετήσουμε στο μπάνιο μας ξύλινα στοιχεία- είτε στο πάτωμα είτε στα έπιπλα- που δίνουν την αίσθηση ότι βρισκόμαστε σε κάποιο spa.

ανακαίνιση μπάνιου ξυλινα επιπλα

 

Ανακαίνιση μπάνιου: “Πώς να επιλέξω τα πλακάκια;”

ανακαινιση μπανιου πλακακια επιλογη

Ένα μεγάλο κεφάλαιο στην υπόθεση ανακαίνιση μπάνιου είναι τα πλακάκια.

Αξίζει να αφιερώσουμε χρόνο για να κάνουμε την σωστή επιλογή πλακιδίων που θα “ντύσουν” τους τοίχους και το δάπεδο, ώστε ο συνδυασμός τους να έχει ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα. Το κόστος τους εξαρτάται από τα τετραγωνικά του μπάνιου.

Για το δάπεδο πρέπει να επιλέξουμε πλακάκια καλής ποιότητας, ακόμη κι αν χρειαστεί να πληρώσουμε κάτι παραπάνω. Κι αυτό γιατί το μπάνιο είναι ένας χώρος που πέφτουν νερά και χρησιμοποιείται πολύ συχνά καθημερινά. Συνεπώς τα πλακάκια στο δάπεδο θα πρέπει να έχουν χαμηλή υδατο-απορροφητικότητα και αντοχή. Μόνο έτσι θα αποκλείσουμε τυχόν μελλοντικά προβλήματα από υγρασία που θα μας βάλουν σε μπελάδες και νέα έξοδα. Αντίθετα τα πλακάκια στους τοίχους του μπάνιου δεν χρειάζεται να είναι τόσο ακριβά όσο να είναι του γούστου μας. Οι συνδυασμοί είναι άπειροι.

ανακαινιση μπανιου μπεζ πλακακια

Ανακαίνιση μπάνιου: “Τι να προσέξω στην επιλογή του συνεργείου;”

Η αλήθεια είναι ότι στην ανακαίνιση του μπάνιου πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει το τεχνικό συνεργείο που θα αναλάβει τις εργασίες. Μόνο αν επιλέξουμε ένα έμπειρο και με κατάρτιση τεχνικό συνεργείο μπορούμε να είστε σίγουροι ότι θα γίνει η σωστή δουλειά. Ακόμη κι αν μας κοστίσει κάτι παραπάνω. Η αλήθεια είναι ότι ένας καλός τεχνίτης αξίζει τα λεφτά του γιατί μας γλιτώνει από μελλοντικές βλάβες που θα μας βάζουν σε νέα έξοδα. Μπορούμε να ζητήσουμε από το τεχνικό συνεργείο που θα κληθεί να μας δώσει προσφορά, εγγυήσεις για την εργασία του.

Είναι σημαντικό επίσης να έχουμε, έστω, μία γενική εικόνα για τα στάδια των εργασιών της ανακαίνισης, ώστε να λάβουμε υπόψη μας τους τεχνικούς που θα χρειαστούμε και να υπολογίσουμε τα ανάλογα κόστη.

ανακαίνιση μπάνιου μαυρα ειδη υγιεινης

 

Σε μία ανακαίνιση μπάνιου αρχικά ξηλώνονται προσεκτικά και μετακινούνται τα πλακάκια και τα έπιπλα. Πρόκειται για ένα στάδιο εργασιών πολύ απαιτητικό, γιατί μπορεί να προκληθούν ζημιές οι οποίες θα μας κοστίσουν αργότερα αρκετά.

Στη συνέχεια ελέγχεται σχολαστικά το σύστημα ύδρευσης και αποχέτευσης. Ο έλεγχος θεωρείται απαραίτητος διότι αν διαπιστωθεί κάποια βλάβη, είναι η κατάλληλη στιγμή για να γίνουν οι απαραίτητες επιδιορθώσεις.

Μετά έρχεται η σειρά του ηλεκτρολόγου, ο οποίος θα ελέγξει προσεκτικά όλη την ηλεκτρολογική εγκατάσταση για τυχόν βλάβες και θα κάνει τυχόν αλλαγές που θέλετε στον φωτισμό και τα ηλεκτρικά.

Ακολουθεί το σοβάτισμα στους τοίχους και η τοποθέτηση πλακιδίων σε δάπεδο και τοίχους. Τέλος ακολουθεί η τοποθέτηση των ειδών υγιεινής, των επίπλων και όλων των αξεσουάρ.

Πόσο θα μου κοστίσει η ανακαίνιση μπάνιου;

ανακαίνιση μπάνιου κόστος

 

Το κόστος για την ανακαίνιση του μπάνιου εξαρτάται από τις αλλαγές που θέλετε να κάνετε. Μία ριζική ανακαίνιση που περιλαμβάνει ακόμη και την αλλαγή των ειδών υγιεινής, σίγουρα, ανεβάζει το κόστος. Πάντως, αυτό που καθορίζει το βασικό κόστος είναι τα τετραγωνικά του μπάνιου σας. Σε γενικές γραμμές να υπολογίσετε ότι για την ανακαίνιση ενός μικρού μπάνιου το κόστος ξεκινά από τα 700 ευρώ. Στον Μάστορα μπορείτε να βρείτε ειδικά πακέτα προσφορών για ανακαίνιση μπάνιου, σε πολύ συμφέρουσες τιμές. Δείτε εδώ και ένα δείγμα δουλειάς μας.

Το τεχνικό συνεργείο omastoras.gr έρχεται δωρεάν στο χώρο σας και σάς ενημερώνει για τις εργασίες και το κόστος ανακαίνισης του μπάνιου σας, δίνοντάς σας γραπτή εγγύηση για την ποιότητα των εργασιών. 

Καλέστε στο 213-03-66-203

ή στείλτε μας ένα μήνυμα στο Email ή στο Facebook

για να κλείσουμε ΔΩΡΕΑΝ ένα ραντεβού στον χώρο σας και να σας δώσουμε μία προσφορά για τις εργασίες που επιθυμείτε.

Ο Μάστορας συνεργάζεται για τις υδραυλικές εργασίες με την ομάδα του Θες Υδραυλικό

Διαβάστε σχετικά: